Darius Valcov: Ma voi intalni cu presedintele Iohannis pentru a discuta despre codul Fiscal si bugetul de stat

DOSAR, DARIUS VALCOV, INCULPAT, MITA, TRIBUNALUL OLT, TRIMITERE IN JUDECATA

Ministrul de Finante, Darius Valcov, a declarat miercuri seara, in studioul B1 TV, ca urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis in cadrul careia sa discute despre codul Fiscal si bugetul de stat si a completat ca, in 10-12 ani, Romaniaar putea ajunge la un nivel care sa depaseasca media UE in ceea ce priveste PIB-ul pe cap de locuitor. 

„E pentru prima data din anii 90 cand se vine cu un plan cu viziune si strategie facut exclusiv de expertii din mediul de afaceri. Scopul e ca in 10-12 ani, Romania sa ajunga la un nivel care sa depaseasca media UE in ceea ce priveste PIB-ul pe cap de locuitor. Venim cu o viziune multianuala, nu doar pentru anul viitor. Urmeaza sa discut cu presedintele Iohannis pe tema bugetului. Maine vom prezenta in Parlament proiectul”, a spus Valcov.

Citeste si: Codul Fiscal are peste o mie de amendamente, sustine Darius Valcov

„Sper ca noul cod fiscal sa fie aprobat pana la finele lunii iunie”, a adaugat acesta, citat de site-ul B1 TV.

„Ca sa se simta direct in buzunar, cetatenii trebuie sa stie ca de la 1 ianuarie 2016 produsele de baza vor fi mai ieftine cu 20%, iar majoritatea produselor cu 6%. Reducerea TVA ii va avantaja pe cei cu venituri mici”, a mai spus ministrul de Finante.