DARIUS VALCOV: Propunerile PNL vor duce la SCADEREA SALARIILOR mici. REPLICA lui CATALIN PREDOIU

DOSAR, DARIUS VALCOV, INCULPAT, MITA, TRIBUNALUL OLT, TRIMITERE IN JUDECATA

Ministrul Finantelor, DARIUS VALCOV, considera ca masurile pe care le-a propus PNL ar duce la SCADEREA SALARIILOR mici si medii si la cresterea salariilor mari.

UPDATE 21.29: Prim-vicepresedintele liberal CATALIN PREDOIU a afirmat in replica la declaratiile lui DARIUS VACOV ca programul PNL nu vizeaza doar sectorul public, ci si pe cel privat. “Programul PNL vizeaza nu numai sectorul public, vizeaza si sectorul privat ori masurile etapizate pana in 2016 si dupa 2020 vizeaza repornirea motoarelor economiei. Noi nu avem in vedere doar o reteta fiscala, aici este diferenta fundamentala intre viziunea noastra si propunerea PSD. Noi avem in vedere relansarea unor segmente economice care in acest moment sunt blocate de proasta guvernare, de legislatie, de birocratia care sufoca afacerile si care, prin masurile de stimulare fiscala, pot sa creeze locuri de munca, pot sa genereze mai multe venituri, pot sa atraga investitii si, prin urmare, nu este vorba aici de o scadere a salariilor, ci s-a demonstrat ca pot contribui la cresterea salariilor. Deci domnul Valcov se refera strict la o viziune de salarizare in sectorul public. E firesc pe undeva pentru ca vine dintr-un partid de stanga cu o viziune mai degraba etatista, chiar daca incearca, dupa cum vedem, si o serie de masuri cu caracter liberal, dar trebuie avuta in vedere toata economia si in special noi ne adresam acelor segmente din economia private care creeaza plusvaloare”, a spus CATALIN PREDOIU.

“Noi trebuie sa iesim dintr-o viziune limitata la masurile de ordin fiscal. Stimuletenele fiscal nu dau rezultate daca nu sunt insotie de o serie de politici economice care sa porneasca motoarele economiei care sunt agricultura, energetica, tehnologia informatiei, adica domenii unde Romania are sau ar putea sa aiba avantaje comparative”, a mai spus CATALIN PREDOIU.  

DARIUS VALCOV a afirmat ca marirea contributiilor catre stat pentru angajator va duce la SCADEREA SALARIILOR mici si medii, in timp ce alte masuri propuse de PNL ar duce la cresterea salariilor de peste 75 de milioane.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: PRIORITATILE PROGRAMULUI DE GUVERNARE al PNL sunt educatia, sanatatea, cultura si repornirea motoarelor economice

Potrivit lui DARIUS VALCOV, sunt multe anomalii in programul de guvernare propus de PNL, iar multe dintre masurile avansate ar crea deficite nesustenabile, mai mari decat cele pe care le-ar aduce propunerile PSD, criticate de PNL.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: PNL propune REDUCEREA TVA la 19 la suta de la 1 ianuarie 2016