ICCJ: DARIUS VALCOV VA FI CERCETAT IN AREST LA DOMICILIU. Decizia nu este definitiva. UPDATE

DARIUS VALCOV,  fostul Ministru al Finantelor Publice ARESTAT PREVENTIV pentru TRAFIC de INFLUENTA, ABUZ in SERVICIU si LUARE de MITA va afla luni daca va fi cercetat in AREST la DOMICILIU sau CONTROL JUDICIAR.

UPDATE 20:16: Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv in cazul lui DARIUS VALCOV si a hotarat ca acesta sa fie cercetat in arest la domiciliu,decizia nefiind definitiva.

UPDATE 16.07: Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere PRELUNGIREA masurii ARESTARII PREVENTIVE in cazul fostului ministru al Finantelor DARIUS VALCOV, solicitarea urmand a fi judecata luni de Inalta Curte de Casatie și Justitie (ICCJ).

UPDATE 10.25: DARIUS VALCOV RAMANE IN AREST PREVENTIV. DECIZIA luata de magistratii INALTEI CURTI de CASATIE si JUSTITIE (ICCJ) este DEFINITIVA.

Cei doi magistrati de la Curtea Suprema, care au luat, vineri, in discutie contestatia lui DARIUS VALCOV impotriva deciziei prin care i-a fost respinsa cererea de inlocuire a ARESTULUI PREVENTIV, nu s-au pus de acord. Unul s-a pronuntat in favoarea cererii, al doilea impotriva. Astfel, luni in completul de decizie va intra al treilea judecator pentru ca decizia sa fie luata cu majoritate.  Decizia care va fi pronuntata va fi definitiva.

CITESTE SI: VALCOV si-a dat drumul la gura! Fostul ministru ar fi “TURNAT” doi GREI ai PSD la DNA 

Pe 2 aprilie, DARIUS VALCOV a fost ARESTAT PREVENTIV in dosarul in care este cercetat pentru TRAFIC de INFLUENTA. Potrivit DNA, in anul 2009, THEODOR BERNA, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe DARIUS VALCOV, primar al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

CITESTE SI: SENATUL nu a PRIMIT pana VINERI o DEMISIE a lui DARIUS VALCOV din functia de SENATOR 

In schimbul acestor contracte, DARIUS VALCOV ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atat direct, cat si prin intermediari.

Sursa foto: realitatea.net