DATA EXACTA la care a MURIT IISUS HRISTOS, stabilita de oamenii de stiinta

Oamenii de stiinta au stabilit, dupa o analiza care leaga crucificarea lui Iisus Hristos de activitatea seismica din acea perioada, ziua in care a murit Mantuitorul.

Conform Evangheliei dupa Matei, un cutremur puternic a zguduit zona iar cerul s-a intunecat atunci cand Iisus Hristos statea pe cruce, scrie libertatea.ro. Oamenii de stiinta au verificat datele seismice, geologice si astrale existente din acea perioada pentru a afla ziua cea mai probabila in care a fost rastignit Iisus Hristos.Cercetatorii au stabilit astfel ca Mantuitorul a murit pe cruce pe data de 3 aprilie, in anul 33.

Pe durata cercetarii au fost analizate mostre de sol de pe langa plaja Ein Gedi, apropiata de Marea Moarta. Oamenii de stiinta au mers pana la straturile mai adanci de sol pentru a descoperi doua cutremure insemnate. Unul dintre cutremure s-a intamplat in anul 31 Inainte de Hristos, iar celalalt in undeva in perioada 26-36, Dupa Hristos.

Cercetatorii spun ca al doilea cutremur a avut loc in timpul cand Pilat din Pont era procuror in Iudeea. In ceea ce priveste acest al doilea seism, se stiau ziua si luna, dar nu si anul cu exactitate. Dupa ce a pus cap la cap toate informatiile astronomice, geologice si pe cele din Biblie, oamenii de stiinta spun ca data cea mai probabila a crucificarii lui Iisus a fost 3 aprilie 33.

Sursa foto: realitatea.net