DAVID BOWIE A MURIT. CELEBRUL ARTIST BRITANIC isi lansase cel de-al 28-lea album

Cantaretul DAVID BOWIE a MURIT duminica, dupa ce a luptat, un an si jumatate, cu cancerul, au anuntat paginile oficiale de Facebook si Twitter ale artistului.

DECESUL lui DAVID BOWIE a fost confirmat de reprezentantii acestuia pentru publicatia americana The Hollywood Reporter.

Cantaretul DAVID BOWIE lansase un nou album de studio – al 28-lea din cariera -, intitulat “Blackstar”, vineri, ziua in care artistul britanic a implinit varsta de 69 de ani, informeaza contactmusic.

DAVID BOWIE a fost un cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll si cunoscut prin faptul ca-si reinventeaza destul de des stilul de a canta, DAVID BOWIE este considerat un influent inovator, in special datorita pieselor sale din anii ’70.

DAVID BOWIE s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vasta paleta de forme de arta, filosofie si literatura. El este, de asemenea, actor de film si teatru, regizor si realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara materialele discografice “Space Oddity” (1969), “Ziggy Stardust” (1972), “The Man Who Sold the World” (1970), “Aladdin Sane” (1973), “Station to Station” (1976), “Let’s Dance” (1983), “The Buddha of Suburbia” (1993) si “Earthling” (1997). Albumele starului britanic DAVID BOWIE s-au vandut in peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Intr-un sondaj realizat in 2002, de BBC, DAVID BOWIE s-a clasat pe pozitia a 29-a in clasamentul celor mai mari 100 de artisti britanici din lume. In 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe DAVID BOWIE pe locul al 39-lea in topul celor mai buni 100 de artisti rock din toate timpurile.

Sursa foto: billboard