David Cameron a anuntat un nou set de reguli si masuri aspre pentru imigranti din Marea Britanie

David Cameron, premierul Marii Britanii, a anuntat un set nou de masuri aspre pentru imigranti. Cei mai afectati dintre imigranti vor fi cei care practica „turismul pentru beneficii”, totodata acestia nu vor mai putea sa aiba pretentii la sprijin din partea platitorilor de taxe pe termen nelimitat, informeaza BBC News.

David Cameron a declarat ca britanicii sunt “profund ingrijorati” de nivelurile de migratie din Bulgaria si Romania, pentru care se vor ridica restrictiile pe piata muncii incepand cu 2014.

Premierul britanic a pus sub semnul intrebarii si principiul libertatii de circulatie in cadrul UE, precizand ca acest drept nu poate fi “neconditionat”. “Schimbam regulile astfel incat nimeni care vine in tara aceasta sa nu se astepte sa primeasca ajutoare fara sa aiba un loc de munca imediat”, a spus el.

Iata cum arata noul set de schimbari si masuri anuntat de David Cameron:

Noii imigranti nu vor primi ajutoare de somaj in primele trei luni.
Platile vor fi sistate dupa sase luni, exceptie facand situatia in care acestia au o sansa “reala” de a se angaja
“Testul pentru locuinta” obisnuit, pentru a se stabili eligibilitatea pentru beneficii, va fi inasprit si va fi introdus un prag minim pentru venituri
Cei care nu isi cauta de munca vor fi expulzati si nu se vor putea intoarce mai devreme de 12 luni (aici fiind inclusi cei care cersesc)
Amenzile pentru angajatorii care nu platesc salariul minim vor creste de patru ori.

MigrationWatch a anuntat ca se asteapta ca 50.000 de romania si bulgari sa vina in Marea Britanie in fiecare din urmatorii 5 ani, insa ambasadorul bulgar a  spus ca dupa parerea lui cifra va fi mult mai mica, prognozand un nivel de circa 8.000.

Sursa foto: telegraph.co.uk