DAVID CAMERON este avertizat sa evite afirmatiile “NECONTROLATE” despre ROMANI

Laszlo Andor, comisarul UE pentru Munca, Afaceri Sociale si Incluziune, avertizeaza ca Marea Britanie risca sa se confrunte cu noi valuri de imigratie in anii urmatori, recomandandu-i premierului David Cameron sa evite afirmatiile “necontrolate” despre imigrantii romani si bulgari.

Marea Britanie se poate astepta la niveluri mari de imigratie din Uniunea Europeana in urmatorii ani, in contextul in care mai multi studenti vor merge la universitati straine si pe fondul crizei din sudul zonei euro, a explicat Laszlo Andor, apreciind ca actualele niveluri ale migratiei in Europa sunt “foarte modeste”, dar probabil vor creste.

CITESTE SI: DAVID CAMERON: UE va ataca “ABUZURILE asupra LIBERTATII de miscare”

In opinia comisarului UE, Marea Britanie nu are dreptul sa se planga din cauza imigratiei deoarece fostele guverne de la Londra au insistat pentru extinderea Uniunii Europene si pentru libertatea de deplasare.

Premierul David Cameron trebuie sa inceteze cu afirmatiile “necontrolate” despre imigrantii romani si bulgari daca doreste sa reconstruiasca aliantele pierdute anul trecut, a adaugat Andor, adaugand ca Londra a creat “animozitate in loc de prietenii”.

CITESTE SI: Numarul ROMANILOR si bulgarilor stabiliti in MAREA BRITANIE a crescut considerabil in ultimul an 

“Aceasta polemica, in special anul trecut, privind romanii si bulgarii probabil a avut ca efect slabirea aliantelor si pierderea unor prieteni, a unora care sunt prieteni naturali ai Marii Britanii. Sa speram ca este doar ceva temporar si ca situatia se va putea restabili si repara. Dar necesita o schimbare de limbaj si de exprimare”, a spus Cameron, conform publicatiei The Daily Telegraph.

Eliminarea restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari a starnit o serie de polemici in Marea Britanie, Guvernul analizand masuri pentru limitarea asistentei sociale.

Sursa foto: theguardian.com