DAVID CAMERON ii indeamna pe parlamentarii britanici sa “LUPTE IMPREUNA” pentru o UE REFORMATA

Premierul britanic DAVID CAMERON i-a indemnat pe deputati, intr-un discurs sustinut miercuri in parlamentul de la Londra, sa “lupte impreuna” pentru a obtine reforme ce ar permite Marii Britanii sa ramana intr-o UNIUNE EUROPEANA REFORMATA, informeaza AFP, citat de Agerpres.

‘Daca vreti sa puneti capat obiceiului de a da fara a primi, daca vreti sa scoateti Marea Britanie dintr-o uniune tot mai stricta, daca doriti echitate intre membri si non-membri ai zonei euro si daca vreti o Europa mai competitiva, sa ducem aceasta lupta impreuna’, a subliniat premierul britanic, la o zi dupa publicarea unui proiect de reforma sustinut de Consiliul European.

‘Momentul deciziei se apropie’, a subliniat David Cameron, care a venit sa pledeze in fata parlamentarilor in favoarea proiectului de acord dezvaluit de UE si care a fost criticat de euroscepticii si de presa din Marea Britanie. ‘Am facut progrese semnificative in cele patru cereri ale noastre de reforme, insa ramane mult de lucru si va trebui sa dam dovada de hotarare si de rabdare’, a mai spus premierul britanic.

CITESTE SI: UE A FORMULAT O SERIE DE PROPUNERI PENTRU A EVITA UN “BREXIT”. REACTIA LUI DAVID CAMERON

David Cameron incearca sa-si convinga compatriotii sa voteze pentru ramanerea in ‘UE reformata’, in timpul unui referendum ce ar putea fi organizat incepand cu luna iunie.

Fara a confirma aceasta pista, el a lasat sa se inteleaga ca va privilegia data de 23 iunie, ca raspuns la ingrijorarile scotienilor, galezilor si nord-irlandezilor privind o apropiere prea mare de data alegerilor regionale, la 5 mai.

Proiectul de acord dintre UE si Marea Britanie trebuie sa fie trecut in revista de celelalte 27 de state membre ale UE, in timpul unui summit care va avea loc in 18-19 februarie la Bruxelles.

UE a dezvaluit marti aceste propuneri pentru a evita un ‘Brexit’, punand pe masa inclusiv o ‘frana de urgenta’ pentru ca Londra sa poata taia ajutoarele sociale pentru muncitorii intra-europeni si garantii pentru ca economia britanica sa nu sufere de pe urma intaririi euro.

Sursa foto: theguardian