DAVID CAMERON: Marea Britanie va trimite TRUPE SUPLIMENTARE pentru EXERCITII in Romania și alte tari est-europene

Marea Britanie va trimite suplimentar 1.000 de militari pentru a lua parte la EXERCITII in tari din Europa de Est, printre care Romania, in cadrul eforturilor de a oferi asigurari aliatilor sai din NATO, a afirmat vineri premierul britanic DAVID CAMERON, potrivit Agerpres, care citeaza Reuters.

Razboiul din Ucraina, in care NATO sustine ca Moscova ii sprijina pe rebelii prorusi cu arme si trupe, a provocat ingrijorarea unora dintre vecinii Rusiei care cauta sa obtina mai multe asigurari din partea Aliantei Nord-Atlantice pentru apararea lor.

“Rusia a ales sa incalce dreptul international si se amesteca in afacerile interne ale unui stat suveran… Nu putem ignora aceasta situatie”, a declarat DAVID CAMERON intr-o conferinta de presa organizata la Casa Alba dupa intalnirea cu presedintele american, BARACK OBAMA.

Citeste si: MApN are planificate pentru anul acesta peste 300 de EXERCITII nationale si multinationale

“In acest an, vom contribui suplimentar cu 1.000 de militari pentru exercitiile din Europa de Est”, a adaugat premierul britanic.

Ministerul Apararii de la Londra a precizat ca, in total, contributia Marii Britanii se va ridica la peste 3.200 de militari. Aceasta va include EXERCITII in tarile baltice, Germania si Romania, in timp ce aproximativ 1.000 de soldati vor fi prezenti la un exercitiu major in septembrie, in Polonia.

Marina Regala britanica va trimite, de asemenea, o unitate operativa in Marea Baltica in cursul acestui an pentru un exercitiu naval, a adaugat ministerul intr-un comunicat.

Citeste si: NATO anunta exercitii militare de ANVERGURA in Europa de Est

Anul trecut, aproximativ 3.000 de militari britanici au participat la EXERCITII militare in Europa de Est, in timp ce avioane de tip Typhoon ale Aviatiei Regale au fost implicate in operatiuni de patrulare in tarile baltice.