DAVID CAMERON: Sapte ATENTATE TERORISTE au fost evitate in ultimele sase luni in MAREA BRITANIE

Premierul britanic DAVID CAMERON a declarat luni ca ATACURILE TERORISTE comise vineri seara la PARIS ‘ar fi putut avea loc’ in Marea Britanie, sapte ATENTATE fiind evitate in aceasta tara in cursul ultimelor sase luni, transmite AFP.

‘Serviciile noastre de securitate si de informatii au impiedicat circa sapte atentate in ultimele sase luni’, a declarat premierul britanic la BBC Radio 4. ‘Puteau avea loc aici’, a adaugat DAVID CAMERON, referindu-se la ATACURILE SANGEROASE de vineri seara din capitala franceza, soldate cu 132 de MORTI si peste 350 de RANITI.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS. PREMIERUL VALLS AVERTIZEAZA: TERORISTII PREGATESC SI ALTE ATACURI INDREPTATE NU DOAR IMPOTRIVA FRANTEI

In aceeasi ordine de idei, premierul britanic DAVID CAMERON a declarat luni ca, daca sunt in joc interese britanice, Londra va actiona in SIRIAa si va informa dupa aceea parlamentul, relateaza Reuters. Marea Britanie participa la bombardamentele din Irak, insa DAVID CAMERON a pierdut un vot in parlament in 2013 pentru a obtine unda verde extinderii acestora in SIRIA, aminteste sursa citata.

Seful guvernului de la Londra a afirmat ca doreste ca Marea Britanie sa lanseze lovituri aeriene impotriva militantilor gruparii jihadiste STAT ISLAMC in Siria, insa trebuie sa convinga mai multi parlamentari sa sustina o astfel de actiune.

CITESTE SI: TURCIA: ANKARA AFIRMA CA A DEJUCAT UN ATENTAT JIHADIST MAJOR IN ZIUA ATACURILOR SANGEROASE DE LA PARIS

‘Intotdeauna am spus ca ar trebui sa facem asta (sa actionam in Siria), asa cum STAT ISLAMIC nu recunoaste o granita intre Irak si Siria, nici noi nu ar trebui (pentru a actiona militar), insa trebuie sa construiesc un argument, sa il prezint in parlament, trebuie sa conving mai multi oameni’, a declarat DAVID CAMERON pentru radio BBC.

‘Nu vom organiza acest vot daca vom vedea ca parlamentul nu va sustine acest demers pentru ca un esec ar fi ceva daunator, nu este o chestiune care ar afecta guvernul, este o chestiune care ar afecta tara noastra si reputatia sa in lume’, a mai spus DAVID CAMERON.

Sursa foto: bbc