DAVID CAMERON: UE va ataca “ABUZURILE asupra LIBERTATII de miscare”

DAVID CAMERON, premierul britanic, a anuntat marti la Harpsund, in Suedia, ca a ajuns la un acord cu omologii sai german, suedez si olandez pentru a “LUPTA impotriva ABUZURILOR asupra LIBERTATII de MISCARE” in cadrul Uniunii Europene (UE), vizand romanii si bulgarii.

“Am convenit sa lucram impreuna pentru a COMBATE excesele LIBERTATII de MISCARE”, a declarat DAVID CAMERON intr-o conferinta de presa comuna cu ANGELA MERKEL, FREDRIK REINFELDT si MARK RUTTE.

“Este exact ca ar trebui sa fim liberi sa calatorim in Europa pentru a munci, dar nu si ca ar trebui sa fim liberi sa profitam in mod necuvenit de sistemele protectiei sociale”, a adaugat DAVID CAMERON. El nu a precizat, totusi, ce forma ar putea sa ia aceasta cooperare, nici care sunt abuzurile vizate si nici cine profita “in mod necuvenit”.

Citeste si: MAREA BRITANIE ameninta ca iese din UE, daca luxemburghezul Jean-Claude JUNCKER va deveni presedinte al CE 

Campania in ALEGERILE EUROPENE din Marea Britanie a fost dominata de problema drepturilor muncitorilor veniti din cele mai sarace tari din UE, in special din ROMANIA si Bulgaria, si a condus la victoria unui partid care sustine iesirea tarii din UE, Ukip. “Noi credem (…) ca UE trebuie sa-si schimbe raspunsul fata de ingrijorarile alegatorilor”, a subliniat premierul britanic.

Premierul olandez Mark Rutte a facut o declaratie similara. “Pentru a pastra libertatea de miscare, avem nevoie de echitate pe piata muncii. Asta inseamna atacarea abuzurilor care o ameninta”, a spus el.

Cu toate acestea, nici suedezul FREDRIK REIFELDT si nici germana ANGELA MERKEL nu au evocat acest subiect in conferinta de presa sustinuta la resedinta de vara a premierului suedez.

REIFELDT, care conduce un guvern de centru-dreapta cu vederi liberale asupra problemelor economice, este un sustinator al liberei circulatii in cadrul UE si al liber-schimbului intre UE si partenerii sai comerciali. El a subliniat in mai multe randuri asupra contributiei imigratiei la economia si societatea suedeze.

In martie 2013, el a criticat anuntul lui DAVID CAMERON cu privire la introducerea unor RESTRICTII asupra DREPTURILOR SOCILAE ale imigrantilor in Marea Britanie.

Citeste si: ANGELA MERKEL si DAVID CAMERON au discutat despre presedintia Comisiei Europene 

“Cred intr-o Europa care trebuie sa fie deschisa, in care sa avem libertatea sa circulam si in care sa ne punem mai degraba intrebarea cum se pot integra mai usor persoanele care vin aici, pe piata muncii”, declara el.

“Nu ne-am confruntat cu acest mare turism pentru PROTECTIA SOCIALA cu care am fost amenintati”, adauga el, referindu-se la LIBERTATEA de CIRCULATIE acordata ROMANILOR si bulgarilor.