DAVID CICEO, directorul AEROPORTULUI INTERNATIONAL CLUJ, demascat de presedintele CJ MIHAI SEPLECAN

DAVID CICEO, directorul Presedinte al AEROPORTULUI JUDETEAN CLUJ, a ajuns in stare de penibil. In stare de ilegalitate se afla de mult. De un an este si suspect intr-un dosar penal.

Potrivit procurorilor DNA, DAVID CICEO era partas la mizeriile penale care se petreceau la Aeroport, mita circuland de la Bene la Uioreanu cu stiinta lui DAVID CICEO si cu binecuvantarea sa, Aeroportul fiind un obiectiv public inchis din ordinul lui DAVID CICEO atat functionarilor cu rol de verificare din CONSILIUL JUDETEAN CLUJ, cat si POLITIEI ROMANE! Intre timp banii publici dispar cu nemiluita in gaura neagra numita AEROPORTUL INTERNATIONAL CLUJ. Si totusi, nimeni nu misca un deget.

In data de 4 februarie 2015, Cotidianul Transilvan prezenta in exclusivitate si in premiera faptul ca DAVID CICEO incalca cu nonsalanta legea.

Concret, potrivit OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, legiuitorul tocmai interzice ca presedintele CA sa fie si director. Nu de alta,dar nu se poate ca tu sa te verifici pe tine insuti, tu sa isi aprobi planul de dezvoltare, tu sa isi stabilesti tie renumeratia. Consiliul de Administratie, printre altele numeste si revoca directorii si stabileste remuneratia lor;  evalueaza activitatea directorilor, verifica executia contractelor de mandat ale acestora (Art 9, Alin. 2, Punctele c si d). Mai mult, in acelasi act normativ se stipuleaza clar la Art. 35, alin 3: Presedintele consiliului de administratie al societatii nu poate fi numit si director general. Dar daca e DAVID CICEO, el poate fi si director si presedinte al CA!

CONSILUL JUDETEAN CLUJ s-a sesizat in aceasta primiavara legat de acest aspect si a inceput demersurile pentru intrare in legalitate. Numai ca „Dumnezeul” de la AEROPORTUL INTERNATIONAL CLUJ s-a pus dea curmezisul legii. Zilele trecute, cand CONSILIUL JUDETEAN CLUJ a cerut impetuos respectarea Legii, DAVID CICEO a trecut la atac. Cu o informare halucinanta, vecina cu plangerea penala. Razboiul dintre CJ Cluj si DAVID CICEO se acutizeaza. Pe de-o parte respectarea Legii, pe de alta parte pastrarea controlului asupra unei vaci de muls, AEROPORTUL INTERNATIONAL CLUJ. 

„Consiliul Judetean – Informare de presa – Ref. Legea este numai una si trebuie respectata

Autoturismul Volkswagen Touareg de la AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ a fost, inainte sa fiu eu presedinte al CONSILIULUI JUDETEAN CLUJ si la dispozitia altor presedinti. Apoi a fost predat aeroportului in functie de cum s-a terminat mandatul acestora. Acum trei luni, prin contract de comodat, am preluat eu masina. Cum nu au cerut predecesorii mei sa le fie schimbata masina cu alta, nici eu nu am intreprins nici un demers in acest sens. Cu atat mai putin folosindu-ma de dubla calitate a domnului DAVID CICEO. Domnia sa sustine, inclusiv in scris, ca se afla in legalitate, Legea, in schimb, il contrazice.

In cuprinsul Ordonantei de Urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, la articolele 18 si 19 se prevede clar ca “In cazul delegarii atributiilor de conducere, potrivit dispozitiilor art. 18, presedintele consiliului de administratie nu poate fi numit si director general al regiei autonome”. Situatie in care se afla si domnul DAVID CICEO –presedinte al consiliului de administratie si director general al AEROPORTULUI INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ.

Intreb: cum sa pun presiune pe cineva sa respecte legea? Aplicarea legii nu reprezinta nici obiect si nici subiect de “…nenumarate presiuni din partea Consiliului Judetean…” pentru obtinerea vreunui autoturism de la AEROPORTULUI INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ, regie aflata in subordine, ci strict aplicarea legii, dupa cum am promis ca voi face, indiferent de situatia cu care ma confrunt, indiferent de presiunile care se fac asupra mea, indiferent de acuzatiile care mi se inventeaza, indiferent de supararile pe care le produc. Pentru acuzatii de “…nenumarate presiuni din partea Consiliului Judetean….” exista institutii abilitate, nu am altceva ce sa comentez.

Mai mult, am returnat aeroportului chiar si masina obtinuta la instalarea in functie. Fac precizarea pentru ca nu vreau sa mai aflu din presa ca “analfabetul” vrea si Touareg dupa ce ca-i „incompetent” si “politruc”. Si sa nu cumva sa existe motiv de “…nenumarate presiuni din partea Consiliului Judetean…”.

Totusi, remarc faptul ca OUG 109 exista din 2011. Si nu inteleg de ce, pana azi, cand am luat la cunostinta de situatie si am decis sa aplic Legea, nimeni nu a mai sesizat existenta incalcarii acesteia si nici situatia de “…nenumarate presiuni din partea Consiliului Judetean…”. Cine pe cine punea presiune? Intreb retoric.

MIHAI SEPLECAN – Presedinte CONSILIUL JUDETEAN CLUJ”.

Sursa text si foto: cotidianul transilvan