David Popovici, campion mondial în proba de 200 m liber! Video

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber, luni, ​la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Popovici a reușit, din nou, să doboare recordul mondial de juniori și a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (1986 – 50 m liber) și Diana Mocanu (2001 – 200 m spate).

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Sportivul nostru, legitimat la clubul Dinamo, a participat la campionatul mondial de seniori din postura de junior, el având doar 17 ani.

David Popovici va lua startul, marți dimineață de la ora 10.30, în proba de 100 m liber (serii). La această probă tot astăzi sunt programate semifinalele iar mâine finala. La CM de Natație, România mai este reprezentată de Robert Glinţă (100 m şi 50 m spate), Constantin Popovici (sărituri) și Angelica Muscalu (sărituri).

”Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a declarat David Popovici, citat de Eurosport.

Sursa foto: sport