David Popovici, campion mondial și la 100 m! Primul înotător campion la 100m și 200m după 49 de ani

David Popovici a câștigat, miercuri, a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, în finala probei de 100 de metri liber, considerată regina înotului! Popovici a scos timpul de 47.58!

„Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a declarat David Popovici, la interviul acordat în limba engleză.

Apoi, David Popovici le-a transmis un mesaj spectatorilor români prezenți în sala de la Budapesta: „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat!”.

David Popovici, în vârstă de numai 17 ani, este doar al doilea sportiv din istorie care reușește să câștige și proba de 100 de metri liber, și cea de 200 de metri liber la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale.

Unicul înotător, de până astăzi, care a mai izbutit o astfel de performanță este americanul Jim Montgomery, care obținea medalia de aur în ambele probe în 1973, acum 49 de ani, secolul trecut, la chiar prima ediție a Campionatelor Mondiale de natație.