De când a apărut coronavirusul a devenit unul dintre cele mai căutate filme! Anul trecut nu era nici măcar în Top 100

“Contagion”, filmul lui Steven Soderberg, a devenit al doilea cel mai vizionat titlu din catalogul Warner Bros. in 2020. Pe lista primelor 10 cele mai cautate filme pe iTunes in SUA, noua au fost lansate anul trecut. Printre ele, castigatorul premiului Oscar – “Parasite” -, “Knives Out” si sequelul de la Disney, “Frozen II”. Apoi, pe 10, o pelicula de acum noua ani: “Contagion”. In 2019, nu exista nici macar in top 100.

Thrillerul despre o epidemie de gripa la nivel mondial care ucide milioane de oameni a fost lansat în 2011, iar din distributia peliculei fac parte Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet si Jennifer Ehle.

“Contagion” a reintrat in topurile de streaming in ianuarie, dupa ce au inceput sa apara stirile despre cazurile de coronavirus.  Acum, unul dintre producatorii filmului vrea sa se asigure ca oamenii retin mesajele corecte dupa vizionarea acestei pelicule. “Nu am incercat sa speriem oamenii ca vor muri”, a declarat Michael Shamberg, pentru Buzzfeed. “Am vrut sa tragem un semnal de alarma ca pot face ceva”.

Shamberg spune ca poate fi gasita cumva si consolare in “Contagion,” unde este ilustrat un virus mult mai puternic decat COVID-19, si asta pentru ca “mesajul central este ca in cele din urma va exista o solutie, iar omenirea isi va reveni”. Producatorul a adaugat: “Daca pare infricosator, e doar pentru ca ideea filmului a fost sa-i facem pe oameni sa-si ia masuri de preventie, iar autoritatile sa se teama si sa faca ce trebuie.”

Scenariul “Contagion” a fost scris de Scott Z. Burns. La randul sau, acestea a declarat adesea ca scopul filmului este sa arate “cum conditiile preexistente in societatea noastra ne fac susceptibili la frica, la fel ca virusul”.

Sursa foto: billboard