De cat timp au nevoie OAMENII pentru a depasi o DESPARTIRE sau un DIVORT – STUDIU

Oamenilor le sunt necesare 11 saptamani pentru a trece peste o DESPARTIRE  si 18 luni pentru a depasi episodul unui DIVORT, potrivit unui STUDIU realizat de cercetatorii americani.Un nou STUDIU, realizat pentru a descoperi efectele pozitive ale unei despartiri, a aratat ca sunt necesare trei luni pentru a trecere peste dezamagirea unei RELATII ESUATE, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii americani, care au publicat studiul in The Journal of Positive Psychology, au descoperit ca sunt necesare 11 saptamani pentru a simti efectele benefice unei DESPARTIRI. Gary Lewandowski si Nicole Bizzoco de la Monmouth University, New Jersey, au chestionat 155 de persoane care au trecut printr-o DESPARTIRE in ultimele sase luni. Ei au descoperit ca 71% dintre cei chestionati au inceput sa vada intr-un timp relativ scurt efectele pozitive ale DESPARTIRII.

CITESTE SI: CEA MAI DEPRIMANTA ZI DIN ACEST AN – LUNI 19 IANUARIE 

Lewandowski si Bizzoco au aflat ca persoanele au inceput sa se simta mai bine cu sine si sa dezvolte strategii puternice privind viata lor dupa cele 11 saptamani. Totodata, acest studiu s-ar putea aplica in cazul persoanelor care au avut relatii de scurta durata.

Un alt STUDIU, care a cercetat refacerea emotionala a cuplurilor dupa un DIVORT, a aratat ca durata necesara pentru depasirea acestui episod a fost mult mai mare. Site-ul de matrimoniale Fifties.com a descoperit ca sunt necesare 18 luni pentru a trece peste un DIVORT, ceea ce reprezinta de sase ori mai mult fata de timpul estimat de Lewandowski si Bizzoco.

CITESTE SI: Stilul de viata SANATOS in viziunea ROMANILOR – STUDIU 

Acest lucru poate fi urmare a faptului ca mariajul este considerat un angajament mult mai serios. Astfel, unul din sase utilizatori chestionati in cadrul acestui STUDIU a afirmat ca i-a fost dificil sa se descurce cu esecul unei casnicii. De asemenea, 43% dintre persoanele chestionate au precizat ca au simtit un sentiment de eliberare in momentul in care au DIVORTAT, iar 31% au spus ca au trait un sentiment de tristete.

Sursa foto: descopera.ro