De cate ori pe saptamana ar trebui sa faci sex ca sa fii fericit? Rezultatul uimitor al unui studiu

Oamenii sunt convinsi ca o relatie fericita este cea care presupune partide de sex cat mai dese. Cercetatorii tind sa contrazica tot ceea ce ne imaginam. Un studiu recent arata ca fericirea nu e data de numarul raporturilor sexuale.

O data pe saptamana! Aceasta este frecventa partidelor de amor intr-o relatie perfecta. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Toronto-Mississauga din Canada arata ca cei care se straduiesc sa faca sex mai des nu au practic niciun beneficiu in plus. Oamenii de stiinta au colectat, timp de 14 ani, date de la 2.400 de cupluri casatorite.

CITESTE SI:Sex-robotul, motivul de divort al viitorului

Partenerii au marturisit faptul ca multumirea in relatia lor a venit abia atunci cand partidele de sex regulat s-au limitat la una pe saptamana.

Banii nu conteaza atat de mult

“Desi sexul mai frecvent este asociat cu o mai mare fericire, acest lucru nu aduce satisfactie daca are o frecventa mai mare de o data pe saptamana. Descoperirile noastre sugereaza ca este important sa mentii o conexiune intima cu partenerul, dar nu trebuie sa faci sex in fiecare zi, atata timp cat se mentine aceasta legatura”, a afirmat Amy Muise, psiholog si post-doctorand la Universitatea Toronto-Mississauga, citata de theguardian.com.

Potrivit lui Amy Muise, corpurile noastre nu sunt construite astfel incat sa facem sex des si, in plus, e mai probabil sa ne plictisim de partener daca intretinem raporturi sexuale foarte des cu el.

Mitul conform caruia sexul este important pentru barbati este doar un mit, la fel si cel legat de varsta si de vechimea relatiei, deoarece “femeile, dar si barbatii, la fel ca oamenii mai in varsta, dar si cei tineri, prefera in mod egal sexul”.

CITESTE SI:Riscurile la care te expune abstinenta sexuala

Cercetarea mai arata ca o viata sexuala implinita face oamenii mai fericiti decat un salariu mare.

Sursa:ele