De ce a fost dat afară Alex Velea de la Acces Direct

Șefii Antenei 1 au sperat că vor atrage la emisiune un public mai tânăr asemănător cu cel care îl urmărește pe Alex Velea pe internet.

PaginadeMedia.ro a publicat astăzi o analiză a cifrelor de audiență din care reise clar că emisiunile cu Velea au fost mai slabe decât cele fără el. „Rețeta” Alex Velea n-a funcționat la audiența emisiunii Acces Direct. S-a văzut în cifrele emisiunii din toamna 2018, comparativ cu toamna lui 2017. Dorind să resusciteze formatul și să aducă o figura nouă pe micile ecrane, șefii din Antena 1 l-au introdus pe Alex Velea în postura de coprezentator alături de Simona Gherghe.

În ultimele zile însă am aflat că Alex Velea a fost dat afară de la Acces Direct la începerea acestui nou sezon, cel mai probabil pe baza unor criterii obiective din care reieșea că el nu reprezintă un câștig pentru emisiune.

Citeste si: UN INTERNAŢIONAL ROMÂN A PLĂTIT 1.200 DE EURO PENTRU O FRIPTURĂ POLEITĂ CU AUR. TOTUL A FOST FILMAT!

Emisiunea tabloid a înregistrat scăderi de audiență de peste un punct de rating pe toate cele trei targeturi. Cea mai evidentă scădere se observă în luna septembrie, atunci când emisiunea a debutat. Pe publicul comercial, emisiunea a scos o audiență medie de 1,9 rating, în timp ce în aceeași lună a anului 2017 avea în medie 3,1 puncte de rating. În noiembrie scăderea a fost tot de aproximativ un punct, de la 5 la 3,9 puncte de rating.

Pe publicul din toată țara diferența între cele două perioade s-a menținut, iar audiența a mers în jos. Emsiunea tabloid a înregistrat, în medie, scăderi de câteva sute de mii de telespectatori. Public Antena 1 a declarat că Alex Velea era puțin prins cu concertele și proiectele muzicale și a fost nevoit să renunțe la format, dar în realitate cu puțin timp înainte să înceapă emisiunea el deja anunță că abia așteaptă să revină la muncă, semn clar că nici nu știa ce îl așteaptă.

Sursă foto: Antena 1