De ce a murit George Floyd. Concluzii șocante din raportul autopsiei

Moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare de 46 de ani, în momentul arestării sale de câțiva polițiști din Minneapolis a declanșat numeroase proteste violente în mai multe orașe din Statele Unite.

Imaginile cu George Floyd pierzându-și viața cu genunchiul unui polițist pe gâtul său au făcut rapid înconjurul lumii și au înfuriat o planetă întreagă. Desi inițial s-a crezut ca George Floyd a murit prin asfixiere, raportul autopsiei vine cu o ipoteza șocantă, informează CNN.

Citește și: Răfuială mai veche? George Floyd și polițistul care l-a ucis ar fi fost colegi la un club de noapte din Minneapolis

“Autopsia nu a arătat probe fizice care să susțină diagnosticul de asfixiere traumatică sau strangulare. Domnul Floyd avea condiții medicale anterioare, inclusiv o boală la artera coronariană și hipertensiune arterială. Combinația acestor efecte cu faptul că domnul George Floyd a fost reținut de poliție, cu condiția medicală din trecut și prezența potențialelor substanțe toxice în organismul său ar fi putut contribui la moartea acestuia”, se arată în raportul autopsiei.

Însă, deocamdată, cauza moții lui George Floyd nu a fost stabilită cu precizie, urmând a se face o nouă serie de analize amănunțite care vor determina acest lucru.

Sursa foto: BBC