DE CE A MURIT JONAH LOMU – OPINIE MEDICALA

Starul neozeelandez JONAH LOMU a decedat cel mai probabil din cauza unui CHEAG de SANGE format in timpul unui zbor recent de lunga distanta in Marea Britanie, la Cupa Mondiala 2015, a estimat unul dintre medicii sai, in timp ce Noua Zeelanda organizeaza o ceremonie de omagiere a acestei legende a rugby-ului mondial, relateaza AFP.

Ipoteza ii apartine doctorului JOHN MAYHEW, cel care l-a ajutat pe jucator in lupta sa impotriva problemelor renale si a anuntat miercurea trecuta decesul lui JONAH LOMU, 40 ani, la locuinta sa din Auckland.

Disparitia prematura a lui JONAH LOMU a provocat o mare emotie in Noua Zeelanda, care se pregateste pentru un ultim omagiu adus celui care a fost primul star mondial din sportul cu balonul oval.

JOHN MAYHEW sustine ca acel CHEAG de SANGE s-a format in timpul zborului catre Marea Britanie, unde JONAH LOMU a asistat in luna octombrie la a treia victorie a All Blacks la Cupa Mondiala.

CITESTE SI: JONAH LOMU A MURIT! LEGENDA RUGBY-ULUI DIN NOUA ZEELANDA AVEA NUMAI 40 DE ANI – VIDEO

JONAH LOMU a fost diagnosticat cu probleme renale, un sindrom nefretic, inca din 1997, iar in 2004 a suferit o grefa de rinichi care nu i-a rezolvat decat pentru scurt timp problemele de sanatate.

Funeraliile lui JONAH LOMU vor avea loc pe 1 decembrie, iar corpul sau va fi depus la Eden Park din Auckland unde lumea ii poate aduce un ultim omagiu pe 30 noiembrie.

JONAH LOMU a marcat 37 de eseuri in 63 de meciuri pentru All Blacks intre 1994 si 2002, iar in 1995 a jucat finala Cupei Mondiale.

Sursa foto: sports illustrated