De ce ai nevoie de DOOM 3 când vine vorba de scrierea corectă

Problema alfabetizarii ortografice, ortoepice si morfologice este relevanta chiar si in era digitala in care traim. A scrie fara cunostinte de reguli de ortografie este imposibil de facut, iar o scriere gresita denoda cunostine slabe si neprofesionalism in orice domeniu.

Astfel, Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane  DOOM 3 este destinat tuturor celor interesati sa scrie si sa vorbeasca corect romaneste. Consultarea si respectarea acestui DOOM3 dictionar sunt in masura sa contribuie la imbunatatirea utilizarii limbii romane.

Probabil ca te intrebi: „De ce avem nevoie de aceasta ortografie? Este chiar imposibil fara ea? Ortografia este necesara pentru ca o persoana sa inteleaga corect sensul cuvantului citit. Daca este folosit gresit, atunci sensul cuvantului si intregii fraze se va schimba.

Ce este ortografia?

Ortografia este o ramura a lingvisticii care studiaza si dezvolta un sistem de reguli care asigura uniformitatea transmiterii in scris a cuvintelor si a formelor acestora. Regulile de ortografie sunt cele care alcatuiesc cea mai mare parte a materiei limbii romane, care este studiata la scoala pe parcursul tuturor anilor de studiu.

Pentru scrierea corecta a cuvintelor, este suficient sa cunosti regulile elementare. Unii ar putea spune ca exista prea multe reguli. Dar, pana la urma, exista principii simple de ortografie, pe care nu le vei uita prea usor daca le-ai invatat la timpul lui.

De ce ai nevoie de ortografie?

Cunoasterea limbii este cheia pentru exprimarea corecta a propriei persoane si intelegerea gandurilor celorlalti. Si este imposibil fara a cunoaste regulile de ortografie, ortoepie si morfologie.

Totodata,  este necesar sa cunoastem regulile de ortografie pentru a evita greselile in scris, dar si pentru a intelege corect sensul a ceea ce este scris. Poti spune ca este imposibil sa cunosti ortografia corecta a tuturor cuvintelor. Dar, la urma urmei, exista principii simple de ortografie, care odata invatate, vor ramane in memoria ta pentru toata viata.

Alaturi de regulile de punctuatie, regulile de ortografie formeaza baza curriculum-ului in limba romana. Si aceasta nu este o coincidenta. La urma urmei, avem intotdeauna nevoie de ele, indiferent de profesia pe care o alegem. Vorbirea orala si scrisa competenta este un indicator al educatiei unei persoane. Si pentru ca oamenii sa inteleaga ce este scris intr-un document sau intr-o scrisoare, trebuie sa ne asiguram ca este scris corect.

Astazi, ortografia ne ajuta in fiecare zi, pentru ca alfabetizarea este cheia succesului. Cu ajutorul regulilor invatate pe de rost, poti sa-ti construiesti cu competenta discursul si sa obtii succes in activitatea profesionala aleasa.

Intr-un final, nu ne putem lipsi de reguli de ortografie. A nu le cunoaste inseamna a nu te iubi si respecta, in primul rand, pe tine insuti.

Alege sa inveti regulile de ortografie, ortoepie si morfologie cu DOOM 3 pret redus special pentru tine!