DE CE AU AJUNS DUPA GRATII VIOLATORII din VASLUI – MOTIVAREA JUDECATORILOR

Cei sapte VIOLATORI din VASLUI au ajuns dupa gratii si din cauza ATITUDINII lor SFIDATOARE, explica magistratii Judecatoriei Vaslui. Instanta mai arata ca nici modul in care s-au purtat familiile celor sapte tineri nu i-a ajutat deloc in fata instantei.

Cazul elevei de 18 ani din VASLUI care a fost victima unui VIOL in GRUP a starnit mare valva. Initial, cei sapte VIOLATORI au fost pusi sub control judiciar. Magistratii arata in motivare ca cei sapte VIOLATORI “au avut de cele mai multe ori reactii nepotrivite in fata camerelor si cuvinte neadecvate” referitoare la faptele de care sunt judecati in momentele in care au fost filmati sau fotografiati de presa.

CITESTE SI: VIOLATORII DIN VASLUI AU MAI INCASAT O LOVITURA DIN PARTEA MAGISTRATILOR

“Aceste imagini au devenit publice, alimentand astfel reactia negativa a cetatenilor de rand si avand aptitudinea, din punctul de vedere al instantei, de a crea o puternica presiune asupra persoanei vatamate”, se arata in motivarea instanta. Instanta mai arata ca “nu poate sa faca abstractie totala de aceste lucruri, intrucat, in cele din urma, aceasta reactie este o expresie evidenta a unei stari de indignare, de temere generala, iar persoanele judecate au o atitudine sfidatoare la adresa actului de justitie”.

Judectorii au explicat, de asemenea, lipsa de relevanta a “calitatii morale a persoanei vatamate, aspect pe care inculpatii au dorit sa il evidentieze prin apararile pe care le-au formulat. “Libertatea fizica si sexuala a unei persoane nu poate fi incalcata sub niciun pretext”, spun judectorii. Magistratii Judecatoriei Vaslui au motivat hotararea prin care au dispus condamnarea celor sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni, care in noiembrie 2014 au violat o eleva navetista, ore in sir, pana la lesin.

Silviu Burada, Silviu Avadanei, Paul Burlacu, Petrica Bolboceanu, Bogdan Boicu, Alin Rotaru si Ioan Surleac sunt cei sapte tineri care au fost gasiti vinovati de savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si de VIOL in forma agravanta. Cea mai mare pedeapsa, 8 ani si 4 luni inchisoare, i-a fost data lui Silviu Burada, iar cea mai mica condamnare au primit-o cei trei inculpati care si-au recunoscut faptele, Boicu, Rotaru si Surleac, – 5 ani si patru luni, in timp ce ceilalti trei, Avadanei, Burlacu si Bolboceanu, au primit cate 7 ani de inchisoare.

CITESTE SI: CEI SAPTE VIOLATORI DIN VASLUI RAMAN IN AREST PREVENTIV

In data de 14 septembrie 2015, cei sapte vor fi prezenti in fata magistratilor Curtii de Apel Iasi, care vor verifica legalitatea si temeinicia rearestarii acestora. Toti cei sapte inculpati au contestat atat inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva, cat si condamnarile primite.

Sursa foto: gandul