De ce au barbatii ERECTIE dimineata

Desi mai multi specialisti incearca sa explice fenomnul numit “erectia de dimineata”, nu s-a ajuns inca la un numitor comun.

Prima teorie spune ca aceste erectii sunt produse de oxidul de azot, substanta eliberata in interiorul vaselor sanguine care duce la relaxarea muschilor si la dilatarea vaselor de sange. cele doua avand ca efect erectia nocturna.

O alta teorie spune ca in timpul somnului REM (somnul cu miscari rapide ale ochilor), neuronii care elibereaza un neurotransmitator numit noradrenalina sunt blocati iar medicii spun ca aceste celule ar fi responsabile si pentru inhibarea penisului.

Citeste si: Secretele SANILOR: 20 de lucruri pe care ar trebui sa le stii

Asadar, fiind dezactivate, penisul se bucura de erectie sub influenta testosteronului.

Cu alte cuvinte medicii nu sunt 100% convinsi de modul prin care erectia se produce.

Au cateva teorii si depre motivul pentru care aceste erectii au loc. Una dintre ele spune ca erectiile duc la umflarea tesutului, ceea ce produce oxigenarea lui, prevenind astfel problemele de sanatate ce pot duce la disfunctii erectile.

Barbatii se pot bucura de doua tipuri de erectie: cea produsa de stimuli si cea involuntara care este provocata de o vezica plina.

Citeste si: 10 GRESELI pe care le comiti de fiecare data cand faci SEX

Asadar, se pare ca erectia ii ajuta pe barbati sa nu aiba parte de un incident neplacut in timpul somnului din cauza senzatiei de urinare, iar nervii care controleaza reflexul de urinare se afla in zona sacrala, alaturi de cei responsabili de erectiile involuntare.

Stiai ca si femeile pot avea erectie de clitoris si contractii vaginale? Cele doua fiind asociate tot cu somnul REM.