De ce au femeile fantezii cu violuri? Topul fanteziilor sexuale ce implica forta

Peste 90% din femei recunosc ca au fantezii sexuale si intre o treime si doua treimi dintre acestea recunosc ca au, cel putin ocazional, fantezii in care sunt fortate sa faca sex, potrivit studiilor recente.

Cercetatorii de la Universitatea Notre Dame si de la Universitatea din North Texas au aplicat teste psihologice pe 355 de femei reprezentative din punct de vedere demografic pentru America de Nord, in care au incercat sa afle care sunt fanteziile lor sexuale, scrie Psychology Today. Ele au fost intrebate daca au avut vreodata una fantezii ce privesc forta. 

CITESTE SI: Dorintele sexuale ale barbatilor pe care nu indraznesc sa le spuna

Studiul a concluzionat ca 62% dintre participante au avut fantezii cel putin odata cu privire la unul dintre cele opt scenarii propuse.
Sa fie fortate de un barbat – 62% ;

 Sa fie violate de un barbat – 32% ;

 Sa fie fortate sa faca sex oral unui barbat – 28% ;

 Sa fie fortate sa faca sex in timp ce erau inconstiente – 24% ;

 Sa fie fortate de o femeie – 17% ;

 Sa fie fortate sa faca sex anal – 16% ;

 Sa fie violate de o femeie – 9% .

Cercetatorii nu au definit termenii „forta” sau „viol” si au ales sa lase participantele la studiu sa le interpreteze cum doresc

In urma cu mai multe decenii, psihologii credeau cu visele si fanteziile reprezentau dorinte subconstiente si ca femeile care aveau fantezii cu violuri chiar isi doreau sa fie violate. Intre timp, consensul s-a schimbat, iar acum cercetatorii spun ca fanteziile nu reflecta dorintele persoanei. Printre femeile implicate in relatii de lunga durata, una dintre cele mai comune fantezii este sexul cu o alta persoana, chiar daca cea care are fantezia e fericita in relatie si nu are vreo dorinta reala de a face acest lucru. Astazi, cercetatorii sugereaza alte trei explicatii privind fanteziile femeilor referitoare la viol.  

Evitarea vinei sexuale. E cea mai populara explicatie. Admite ca dorintele erotice ale femeilor ar putea declansa sentimente de anxietate, vina si rusine. Iar pentru a se bucura de fanteziile lor fara astfel de sentimente, femeile isi imagineaza ca sunt fortate. In acest fel, ele nu se simt responsabile si stresate in legatura cu potentialul act sexual.  

Gradul de atractie sexuala. Aceasta explicatie e similara cu povestile din literatura romantica moderna, foarte populara in randul femeilor. In aceste romane, un barbat periculos si puternic devine atat de atras de o protagonista incat simte ca trebuie sa o aiba, chiar daca trebuie sa recurga la forta. Argumentul spune ca femeile au fantezii cu violuri pentru a isi mentine sentimentul ca sunt atragatoare.  

CITESTE SI: Harta erogena a femeii

Deschiderea sexuala. Aceasta explicatie spune ca femeile care se bucura de sex si accepta placerea fara anxietate, vina sau rusine se simt suficient de libere sa se joace cu scenariile erotice peste granitele a ceea ce ar vrea sa experimenteze in viata reala.

Sursa: adevarul