De ce bărbații mimează orgasmul și ce semnifică acest lucru pentru partenerele lor

A devenit deja un mit faptul că, uneori, femeile pretind că au orgasm atunci când petrec clipe intime, între așternuturi, alături de partener. Mai puțin știut e faptul că și bărbații procedează la fel.

Chit că subiectul e unul care a rămas la nivel de tabu, mai mulți specialiști au deslușit acest „mister”. Și au dezvăluit de ce bărbații recurg la un asemenea gest, cât se poate de similar, în timpul momentelor de amor. Motivul e unul destul de neașteptat. Dacă femeile mimează că au ajuns la apogeul actului sexual pentru a nu le răni partenerilor sentimentele atunci când sunt în pat, și bărbații au explicat că sunt situații în care nu reușesc să ajungă în acel punct.

Așadar, într-un sondaj realizat de către revista Cosmopolitan, în anul 2015, 67% dintre femei au dezvăluit că au mimat cel puțin o dată un orgasm. Într-o serie de videoclipuri realizate pentru YouTube, o specialistă pe nume Oloni a întrebat o serie de trecători dacă au făcut vreodată asta, la rândul lor, în timpul momentelor intime.

În mod surprinzător, mulți bărbați au admis faptul că și-au „păcălit” partenerele. Dar și că au pretins că au orgasm după ce au apelat la o mimica specifică sau la o serie de gesturi. S-ar părea însă că motivele pentru care bărbații falsează în acest mod nu sunt prea diferite de cele ale femeilor. Unul din patru bărbați și-a mințit cel puțin o dată partenera că a avut orgasm.

Citește și: Te mint sau te protejează? De ce mimează femeile orgasmul

Acest lucru a reieșit și în urma unui studiu realizat de care Universitatea din Kansas, în Statele Unite ale Americii. Bărbații care au recunoscut că au mimat un orgasm cel puțin o dată au mai povestit și că au „falsat” ejacularea.

Asta deoarece mulți care fac amor neprotejat cu partenerele le-au mințit pe acestea că au ejaculat cât încă se petreceau momentele intime. Tot în același studiu s-a observat că motivul principal pentru care bărbații recurg la o asemenea tehnică e că să nu își supere în vreun fel iubitele sau soțiile.

De vină ar fi însă stresul, starea de epuizare resimțită după o zi lungă și grea la locul de muncă, alcoolul sau drogurile. Din această cauza aceștia nu mai ajung la momentul culminant între așternuturi, așa că se mulțumesc să mimeze totul.

Sursa traducere: ciao.ro