De ce barbatii sunt atrasi de blonde?

Culoarea parului influenteaza enorm starea de spirit, se arata intr-un studiu publicat recent pe Daily Mail.Cercetarile oamenilor de stiinta au demonstrat ca parul deschis la culoare conteaza enorm pentru imaginea de sine a unei femei. Nu numai ca femeile blonde stiu sa se bucure de viata mai mult decat cele brunete, dar au si mai multa incredere in propria persoana. In plus, femeile cu parul deschis la culoare sunt mai pasionale decat cele cu parul de culoare inchisa.

Argumentul varstei
Odata cu aparitia mutatiilor genetice care au dus la aparitia persoanelor blonde in Europa de nord, in urma cu 10.000 de ani, barbatii au observat un detaliu foarte important, si anume ca culoarea parului blondelor se inchide  treptat odata cu implinirea varstei de 30 de ani. Datorita acestui lucru, buclele blonde reprezinta un simbol al tineretii.

CITESTE SI: Vrei sa faci sex ore in sir? Incearca sexul tantric!

Argumentul genetic
Pe langa tinerete, parul blond are si o conotatie genetica. Migrarea in Europa de nord, acolo unde lumina soarelui este prezenta mai putin a dus la deschiderea culorii tenului si a pielii. Blondele caucaziene au in general un nivel mai mare de estrogen decat brunetele, motiv pentru care au fost considerate niste partenere mai fertile si mai dorite.

Prezenta in mass-media
Chiar daca ignori faptul ca unele alegeri sunt instinctive si isi au baza in selectia genetica de-a lungul a mii de ani, societatea moderna ofera un alt motiv convingator pentru care barbatii prefera blondele: prezenta in mass media. Acestea sunt prezente in revistele pentru barbati si la televizor, intr-un numar mai mare decat celelalte femei care au alte tipuri de culori de par.

Bancuri cu blonde
Ideea preconceputa ca femeile blonde sunt mai putin destepte decat celelalte sunt subiectul multor bancuri, insa acestea se pot transforma in avantaje pentru acestea. Barbatii tind sa aleaga femeile blonde, pentru ca sunt mai usor de agatat. Cu siguranta ca o femeie blonda si frumoasa, care a aratat intotdeauna ireprosabil, a trecut prin mai putine obstacole pentru a ajunge unde si-a dorit.

 

Sursa: yve