De ce BCA este alegerea perfectă pentru renovarea casei tale?

Odată cu creșterea costurilor la facturi și utilități, majoritatea proprietarilor caută soluții pentru izolație și renovare, care să fie investiție pe termen lung. Clima este în permanență schimbare iernile fiind mai blânde și verile mai răcoroase, de aceea renovarea sau amenajarea pentru eficiență energetică devin esențiale. BCA-ul este un material potrivit pentru construcții și amenajări eficiente energetic și durabile.

Iată și alte avantaje:

Izolație termică

Amenajările cu palet de BCA oferă protecție termică integrată, combinată cu protecție la foc și izolare fonică ridicată. Micile goluri de aer distribuit uniform rețin căldura în interior, ceea ce înseamnă prevenirea pierderilor de căldură către exterior pe de o parte, iar pe de alta înmagazinează căldura în interiorul construcției. Astfel BCA-ul oferă cea mai bună izolație din punct de vedere termic dintre toate materialele solide de construcție. Calitatea uniformă a materialului de construcție asigură o calitate consistentă a energiei. Acest aspect ușurează bugetul energetic și scade costurile cu izolația suplimentară. De aceea construcțiile din BCA și anumite tipuri de mortare se încadrează în categoria caselor pasive.

Investiție eficientă

Izolarea ineficientă este unul din motivele pentru care tot mai multe clădiri trebuie renovate. BCA-ul este un material care oferă o varietate largă de aplicații. Fie că e vorba de izolare interioară, conducte de aer, subsoluri sau garaje, materialul este sigur din punct de vedere al sănătății clădirii și are durată mare de viață.

Economisirea energiei electrice

Prin folosirea de BCA în renovare sau amenajare se reduc costurile la energie vara, la electricitate cu instalațiile de aer condiționat sau răcire. În fiecare an cresc vânzările de aparate de aer condiționat pe bază de energie electrică, în perioadele caniculare de vară.

Impactul asupra mediului

BCA-ul are unele avantaje asupra mediului pe care alte materiale de construcție nu le are, în ceea ce privește longevitatea, izolația și cerințele structurale de la un singur material. Referitor la investiția energetică și materială, pot fi considerate materiale care să reziste întreaga viață.

În procesul de producție, energia consumată și emisiile de gaze cu efect de sera sunt mult mai mici decât ale betonului. În plus valoarea pe care o oferă izolației este mult mai mare decât a BCA-ului, reducând consumul pentru încălzire și răcire. Iar resturile de la construcții pot fi returnate producătorului pentru reciclare sau pot fi trimise ca deșeuri de beton pentru reutilizare. Sau pot fi folosite pentru realizarea pereților de grădină sau altor elemente de peisaj.

Folosind BCA în diferite dimensiuni sau ca panouri, pot fi poziționate în funcție de înălțime, de etaj sau întărite diferit. Sunt variante de folosire sub formă de panouri pentru podea sau acoperiș. De la apariția sa de mai bine de 100 de ani, BCA-ul a abordat diferit materialele de construcție. În zilele noastre încă este considerat un material popular și sustenabil. Am amintit doar câteva din avantajele sale, pentru care merită să-l iei în considerare pentru proiectul tău.