De ce BOGDAN OLTEANU, fostul viceguvernator BNR, nu poate sa-si vada PARINTII

Instanta suprema a decis, in cadrul arestului la domiciliu dispus in cazul fostului viceguvernator BNR BOGDAN OLTEANU, ca acesta sa nu ia legatura cu PARINTII SAI, cei doi urmand sa fie audiati de procurorii DNA, se arata in decizia ICCJ, informeaza Mediafax.

“Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul BOGDAN OLTEANU are urmatoarele obligatii: sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat; sa nu comunice cu martorii deja audiati in cauza – Eftime Ionut Adrian, Ifteni Ion, Turcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu si Ghergut Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vintu si cu persoanele ce urmeaza a fi audiate – Olteanu Danut, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragos Nedelcu, Sergiu Toader si Coconov Paul”, se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

CITESTE SI: BOGDAN OLTEANU, FOSTUL VICEGUVERNATOR BNR, PLASAT IN AREST LA DOMICILIU

Instanta suprema a decis joi ca BOGDAN OLTEANU sa fie plasat in AREST la DOMICILIU in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu pentru interventii la membri ai Guvernului in favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii.

La data de 22 august, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus prelungirea mandatului de arestare preventiva in cazul lui BOGDAN OLTEANU. Fostul viceguvernator a contestat decizia iar in urma dezbaterilor, magistratii au decis plasarea lui in arest la domiciliu pentru 25 de zile, de la 01 septembrie pana la data de 25. Instanta Suprema a decis, pe 12 august, arestarea preventiva a fostului viceguvernator BNR pentru o perioada de 16 zile. BOGDAN OLTEANUa fost initial plasat in AREST la DOMICILIU, timp de 14 zile.

Sursa foto: jurnalul