De ce dieta Dukan te ajută să slăbești

Dieta Dukan – calea catre greutatea dorita

In timp ce multe diete de slabit de pe internet sunt foarte agresive, greu de urmat si in acelasi timp nici macar nu iti asigura mentinerea la greutatea dorita, dieta Dukan este exact opusul acestora.

Aceasta metoda de slabit nu doar ca iti va aduce rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt, ci prin intermediul ei vei reusi sa iti schimbi si stilul de viata si alimentatia astfel incat sa fii mereu la greutatea optima.

Dieta Dukan se bazeaza pe consumul de proteine pure, astfel ca daca iti place sa mananci carne si lactate atunci iti va fi foarte usor sa slabesti prin intermediul ei. De asemenea in fiecare zi va fi necesar sa consumi 2-3 linguri de tarate de ovaz si sa faci 30 de minute de miscare, iar daca vei respecta aceste reguli rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Cum te ajuta dieta Dukan sa slabesti?

La o prima vedere vei spune ca nu se poate slabi mancand carne si lactate, insa trebuie sa te contrazic. Dieta Dukan este o dieta hiperproteica, in cadrul careia va trebui sa introduci in alimentatia ta numai proteine pure din carne, lactate si legume in primele faze.

Ideea care sta in spatele acestei metode de slabit este aceea ca proteinele sunt procesate mai greu de catre organism. Astfel, in primul rand ele vor ramane mai mult timp in stomac si vei scapa de senzatia continua de foame si in al doilea rand arderile vor avea loc mai accelerat.

Cat dureaza dieta Dukan?

Aceasta metoda de slabit este una pe termen lung, astfel ca si dupa ce ai ajuns la greutate dorita trebuie sa respecti anumite reguli pentru a te mentine. De altfel, dieta Dukan este impartita in 4 etape: faza de atac, de croaziera, de consolidare si de stabilizare.

Faza de atac dureaza pana la 10 zile si este perioada in care vei consuma numai proteine pure si tarate de ovaz. Apoi, in urmatoarele faze vei introduce treptat si alte alimente astfel incat sa iti fie cat mai usor sa continui. In faza de croaziera calculezi cate kilograme mai vrei sa dai jos si imparti la 1,5 pentru a obtine numarul de saptamani necesare. Ulterior, in faza de consolidare vei tine dieta cate 10 zile pentru fiecare kg pierdut anterior, urmand ca etapa de stabilizare sa fie cea in care te vei afla toata viata.

Odata ajuns in ultima etapa a dietei Dukan iti va fi foarte usor sa te mentii, pentru ca practic trebuie sa respecti doar 3 lucruri: o zi pe saptamana sa mananci doar proteine pure, in fiecare zi sa iei cate 2-3 linguri cu tarate de ovaz si sa faci miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi.

In aceste conditii este usor de inteles de ce tot mai multe persoane apeleaza la dieta Dukan. Este o metoda de slabit eficienta, care poate fi adoptata de catre oricine fara prea mari sacrificii si care in plus te va ajuta sa te si mentii la o greutate optima.