De ce este foarte important să te autodezvolți cu Dascalia

Pentru omul modern nu este suficient sa traiasca si sa munceasca. Omul intotdeauna va cauta modalitati de auto-realizare in sfera intelectuala, creativa, spirituala sau de alta natura. O persoana care nu se multumeste cu putin cauta sa afle mereu lucruri noi, daca ceva nu-i iese bine, cauta solutii.

O corabie salvatoare il reprezinta site-ul Dascalia.ro, unde se intalnesc experti din diverse domenii si dau solutii si informatii utile pentru fiecare. Dascalia poate fi un indrumator atunci cand vrei sa afli mai multe. Totodata, Dascalia iti ofera posibilitatea sa devii si tu un „dascal” care are ceva de spus si vine cu solutii concrete si aplicabile.

Cat de usor este sa cauti modalitati de a te dezvolta?

Cea mai buna solutie este sa incepi cu tine insuti. Sa vrei mereu sa urci mai sus, sa vrei mereu sa stii mai multe, sa vrei mereu sa fii cu un pas inainte, sa vrei sa te autodezvolti. Nimic nu este greu daca exista o dorinta launtrica.

Ce este autodezvoltarea?

Este un proces constant si complex de munca asupra propriei persoane, de dezvoltare a calitatilor pozitive in diferite sfere – fizica, intelectuala, creativa, emotionala, spirituala. Autodezvoltarea se caracterizeaza prin voluntarism si autocontrol, atunci cand o persoana invata informatii noi si le foloseste in practica fara nicio constrangere externa.

De ce este important sa te implici in autodepasire

Intr-adevar, de ce toata aceasta agonie? Studiul de noi informatii, exercitiile fizice plictisitoare, stresul constant… La urma urmei, te poti odihni usor pe canapea, urmarind telenovele si bucurandu-te de „a nu face nimic”. Dar lenea este o fericire imaginara, a carei parte opusa este plina de depresie si dezamagire in viata.

Asa este fiinta umana: trebuie sa continue sa creasca, sa descopere lucruri noi. Daca nu se mai misca (nu doar fizic, ci si mental), incepe sa se degradeze. Un exemplu in acest sens este inotul – pentru a ramane in apa, trebuie sa facem un efort. Relaxat si scapat de sub control, inotatorul se duce direct la fund.

Prin ce se deosebesc cei care cauta mereu sa invete si sa afle de cei care se multumesc cu putin?

Priveste in jurul tau si compara cunoscutii fericiti cu cei nefericiti. In ce fel sunt ei diferiti? Cei fericiti isi deschid o noua afacere, studiaza, fac sport, calatoresc tot timpul, invata ceva nou. Oamenii nefericiti muncesc zeci de ani la acelasi loc de munca, se distreaza de fiecare sata in acelasi fel si cauta in permanenta pe cineva pe care sa dea vina pentru esecurile lor.

Raspunsul la intrebare este simplu: trebuie sa te autodepasesti pentru a deveni fericit. Oricine a pasit pe aceasta cale intelege ca placerea vine atat din proces, cat si din rezultate. Si ca aceasta resursa este inepuizabila, deoarece pur si simplu nu exista o limita superioara a perfectiunii.

Astfel, pentru a fi un tanar profesionist eficient, trebuie sa cauti in permanenta modalitati de a te imbunatati si de a te dezvolta. Autoperfectionarea continua te va ajuta sa te adaptezi cu usurinta la mediul in continua schimbare, oferindu-ti un avantaj competitiv fata de colegii tai.