De ce este recomandat să consumi semințe de chia

Aceste seminte provin din planta chia care este originara din Guatemala si Mexic. In prezent sunt foarte populare datorita nutrientilor pe care ii au, dar si a faptului ca este simplu sa le introduci in alimentatie si pot fi adaptate multor diete si planuri alimentare.

Asemenea semintelor de in, si semintele de chia sunt bogate in Omega 3 si contribuie la mentinerea nivelului de colesterol in limitele normale. Astfel, pot reduce riscul de boli cardiovasculare si ajuta inima atunci cand trebuie sa depui efort fizic.

Daca adopti un stil de viata sanatos si esti atent la alimentatia ta, cu siguranta stii deja de beneficiile semintelor de chia si de ce este recomandat sa le consumi. Pe langa faptul ca semintele de chia au proprietati nutritive si putine calorii, acestea au si o concentratie mare de antioxidanti care ajuta la prevenirea imbatranirii.

Semintele de chia in lupta cu diabetul

Cu toate astea, semintele de chia nu sunt recomandate doar sportivilor, ci si celor care duc o viata mai mult sedentara din diferite motive. Spre exemplu, in cazul pacientilor de diabet de top 2 s-a dovedit stiintific o ameliorare a simtomelor prin consumul de seminte de chia.

Astfel, o serie de cercetatori au condus experimente care au avut ca rezultat faptul ca semintele de chia pot reduce rezistenta organismului la insulina, stabilizant astfel concentratia de zahar din sange. Asadar, persoanele care au probleme cu diabetul, dar nu pot sa renunte la paine, ar putea trece la preparate din faina pe baza de seminte de chia.

Semintele de chia pentru scaderea in greutate

Aceste seminte isi pot gasi usor locul in planuri alimentare sau diete care au ca scop scaderea in greutate. Datorita continutului ridicat de fibre, acestea vor ajuta in procesul de slabire si te vor face sa elimini mai usor toxinele din corp in timpul antrenamentelor.

In concluzie, semintele de chia au mai multe beneficii, motiv pentru care sunt considerate super alimente si ar trebui sa le iei in calcul daca vrei sa urmezi o dieta de slabit, ai probleme cu colesterolul sau suferi de diabet. Cu toate acestea, beneficiile acestor seminte nu se termina aici si poti citi mai multe in articolul cuprinzator de pe vedesco.ro, un magazin online dedicat vanzarii produselor bio.