De ce l-a dat afara DACIAN CIOLOS pe GUVERNATORUL DELTEI, EDUARD SIMION

Guvernul anunta sambata dimineata revocarea lui LUCIAN EDUARD SIMION din functia de guvernator al Rezervatiei Biosfera DELTA DUNARII, hotarare publicata inca de vineri in Monitorul Oficial.

“Decizia vine ca urmare a anuntarii intentiei domnului LUCIAN EDUARD SIMION de a candida la alegerile locale”, informeaza un comunicat de presa al Executivului remis presei. “Guvernul actual, consecvent principiului neutralitatii politice, considera ca orice demnitar care doreste sa se implice in viata politica o poate face doar in afara functiei publice pe care o detine”, explica documentul citat. Guvernul arata ca LUCIAN EDUARD SIMION a fost informat in legatura cu decizia de revocare, inaintea publicarii in Monitorul Oficial.

CITESTE SI:  GUVERNATORUL REZERVATIEI BIOSFEREI DELTA DUNARII, LUCIAN EDUARD SIMION, REVOCAT DE DACIAN CIOLOS

GRIGORE BABOIANU, coordonator Unitate management de proiecte, va fi interimar si va indeplini atributiile guvernatorului Rezervatiei Biosferei DELTEI DUNARII pana la numirea altui conducator.

GRIGORE BABOIANU a mai indeplinit functia de guvernator al Deltei, din 2009 pana in martie 2012, cand si-a prezentat demisia, acuzand atunci ca Guvernul nu este deschis la sugestiile sale privind modificarea legislatiei in domeniul zonelor protejate.

Sursa foto: realitatea