De ce nu le mai plac barbatilor virginele?

Timp de mii de ani, in aproape toate societatile umane, virginitatea tinerelor femei era vazuta drept cea mai importanta calitate a acestora. Generatii intregi de femei au fost marcate de importanta inceperii vietii sexuale doar dupa casatorie. Insasi modul in care privim astazi casatoria si relatiile dintre cele doua sexe este puternic influentat de importanta virginitatii. Insa in decursul ultimei sute de ani, situatia s-a schimbat indeosebi in societatile occidentale. Sub influenta Revolutiei Sexuale, a recrudescentei curentelor feministe si a hedonismului ridicat la rang de stil de viata, fecioria femeilor a inceput sa fie privita tot mai mult drept o piedica si un defect major. Cum s-a petrecut aceasta schimbare majora de optica, si mai ales cum vor evolua pe viitor relatiile intime dintre barbati si femei, raman in continuare doua intrebari interesante, dar cu viitor deschis.

De la pretuire la practici aberante

 Primul act sexual al unei femei ar trebui la prima vedere sa o priveasca strict pe ea si pe partenerul ales. Numai ca fiind o specie extrem de sociala, familia, clanul, tribul, satul etc. au considerat dintotdeauna ca acest moment este unul extrem de important si pentru durabilitatea viitoarelor familii, prin urmare, toate culturile si civilizatiile omenesti au dezvoltat in timp foarte multe traditii si obiceiuri legate de virginitatea femeilor. Semnificatia acestei stari virginale, a fost si este inca legata de concepte precum puritate si fidelitate.

CITESTE SI: Cele mai sexy zodii

In Antichitate, termenii de virgina si virginitate, nu se referau doar la starea viziologica a unei fete sau femei care nu si-a inceput viata sexuala, ci si la o stare proprie unor zeitati feminine precum Artemis si Kore. Pe baza cercetarilor istorice se poate afirma ca doar atunci cand casatoria, monogamia si posesivitatea femeii au devenit regulile conducatoare ale relatiilor dintre barbati si femei, a inceput sa fie pretuita virginitatea sexuala (in special pentru preoti si viitorii soti) a femeii.

 Adesea in trecut, dar si in zilele noastre, este ceruta dovada virginitati unei fete, iar legat de acest aspect s-au dezvoltat numeroase obiceiuri legate de momentul deflorarii. Situatia a dus la numeroase drame, cu atat mai mult cu cat conform studiilor medicale, doar 42 dintre femei se nasc cu un himen care poate sangera in momentul deflorarii. La circa 47 % dintre femeile lumii, himenul este foarte flexibil si se rupe relativ tarziu dupa primul contact sexual, in schimb in cazul procentului de 11 % dintre femeile ramase, himenul acestora este atat de subtire incat se poate rupe cu usurinta in timpul unor miscari mai ample ale corpului, spre exemplu in timpul efortului intens depus la sport sau in urcarea unui munte.

Pornind de la aceste realitati, in unele culturi, importanta virginitatii premaritale este atat de mare incat femeile se tem safoloseasca tampoane vaginale sau chiar sa intre intr-un cabinet ginecologic, fiind convinse ca pot oricand sa-si piarda virginitatea acccidental. In multe tari, fetele care s-au dezvirginat accidental sau si-au inceput viata sexuala dar conform cutumelor local trebuie sa se marite virgine, ingroasa coada din fata clinicilor care fac operatii de himenoplastie. In unele culturi, lucrurile degenereaza spre extreme periculoase.

 Astfel, in multe tari africane si asiatice, dar si sporadic in Europa, o femeie nemaritata care nu mai este virgina din orice cauza, precum dezvirginare accidentala, viata sexuala sau chiar viol, este ostracitaza, blamata, batuta si chiar ucisa in ceea ce se cheama „omoruri pentru onoare”, nimic altceva decat cazuri cutremuratoare in care fata care nu mai este virgina este ucisa in bataie chiar de catre tatal si fratii sai, pentru „vina” de a fi victima a unui viol sau de a se fi nascut cu un himen flexibil sau chiar inexistent.

 Se poate si mai rau de atat, dupa cum o certifica situatia din unele tari africane in care barbatii cred ca cel mai bun leac pentru cei care au SIDA, este sexul cu o fata virgina. Drept consecinta, in acea parte de lume, multe fete virgine sunt rapite si violate de catre suferinzii de SIDA, cu consecintele lesne de imaginat…

 Nici societatea europeana nu a fost lipsita de comportament extrem in privinta virginitatii femeii. Ba din contra, in trecut si in Europa au existat practici aproape la fel de crude si aberante precum cele din Africa si Asia zilelor noastre. Se poate spune, fara prea mari exagerari, ca evolutioa socio-culturala a Occidentul a fost puternic influentata de integritatea himenului a generatii intregi de femei. Numai exemplul asa numitului „Jus Primae Noctis”, un act samavolnic prin care regii si nobilii occidentali isi permiteau cu de la sine putere sa dezvirgineze tinerele sotii ale supusilor chiar in prima noapte de casatorie, spune multe despre importanta pe care societatea vestica a dat-o in trecut starii de virginitate.

CITESTE SI: Ce regreta femeile si barbatii cand vine vorba de sex

 In plus, virginitatea viitoarei mirese era o garantie solida ca linia de sange ramanea „nepoluata” pana in momentul casatoriei, iar fiecare viitor tata si cap de familie era cumva sigur ca primul copil (deci cel care mostenea cea mai mare parte a averii) era al lui. Asadar, virginitatea tinerelor femei era o necesitate pragmatica in cadrul formarii de aliante strategice intre familiile nobiliare si casele regale europene. Evident, si oamenii din straturile urmatoare ale societatii doreau si tindeua adesea la nivel subconstient sa semene cu nobilii si regii, asa ca importanta virginitatii a fost mult timp la mare pret chiar si in randul negustorilor, taranilor si a altor categorii sociale.

 

Sursa: one