De ce nu sunt impozitate afacerile Bisericii? Dragnea: Eu nu stiu ca Biserica face afaceri!

Afacerile Bisericii au depasit, in 2011, profitul inregistrat de franciza McDonald’s. Invitat in emisiunea “Dupa 20 de ani”, vicepremierul Liviu Dragnea a fost intrebat de moderatori de ce nu sepercepe impozit pe afacerile derulate de Biserica.

Liviu Dragnea a raspuns ca nu este de acord cu impozitarea activitatilor derulate de Biserica si nici sa se desfiinteze scutirile de care beneficiaza aceasta, mentionand ca subiectul nu a fost discutat in Guvern.

Moderatorul a spus ca fiscalitatea si credinta nu se amesteca. “Da, este punctul dumneavoastra de vedere. Eu nu-s de acord sa punem impozit si pe credinta”, a raspuns ministrul.

Mai mult, Dragnea a raspuns ca nu stie ca Biserica sa faca afaceri. “Eu nu stiu ca Biserica face afaceri. Eu nu stiu lucrul asta, nu lucrez in domeniu. Pentru mine, Biserica este o institutie importanta, pentru mine si pentru familia mea, si va ramane in continuare”.

Intrebat despre faptul ca, potrivit unor date de la nivelul anului 2011, afacerile Bisericii au adus mai mult profit in Romania decat franciza McDonald’s, Dragnea a raspuns, zambind: “Nu stiu la ce date va referiti”. Intrebat daca, in concluzie, nu este de acord cu impozitarea bunurilor Bisericii, Dragnea a raspuns: “Nu, nu”.