De ce plang unele femei dupa ce fac dragoste. Explicatia uimitoare!

O partida nebuna de amor, dupa care ambii parteneri ar trebui sa fie in al noualea cer se incheie, de fapt, in lacrimi. Ale ei! Cum poate fi posibil asa ceva, ai putea sa te intrebi pe buna dreptate. Ei bine, se intampla in cazul multor femei ca dupa ce au facut dragoste sa izbucneasca in plans.

Un studiu al unei echipe de cercetatori australieni a aratat faptul a aproape jumatate dintre femei au simtit cel putin o data o stare inexplicabila de tristete dupa ce au facut sex. Tulburarea poarta denumirea de disforia postcoitala sau tristetea accentuata dupa sex, care reprezinta o manifestare de apatie care poate merge pana la depresie si anxietate.

CITESTE SI: Ce spun fetisurile sexuale despre barbati. Afla ce-l innebuneste si profita!

Vestea buna este ca acest lucru nu trebuie pus insa pe seama partenerului. Actul sexual in cele mai multe dintre cazuri a atins punctul culminant in cazul ambilor parteneri. E vorba, de fapt, despre o eliberare a tensiunii acumulate in timpul orgasmului.

Situatia in sine poate fi destul de jenanta pentru celalalt partener, insa nu trebuie sa fie ingrijoratoare daca tulburarea are loc ocazional si daca nu este legata de probleme emotionale.

Atat trupul unei femei, cat si cel al unui barbat sufera o serie de modificari hormonale si neurologice in timpul sexului si i se poate si barbatului intampla sa izbucneasca in lacrimi dupa incheierea actului sexual, sustine doctorul Lori Brotto, profesor de psihologie la Universitatea din British Columbia. In timpul sexului, emotiile pot fi atat de intense incat ajung sa ne copleseasca. Astfel ca, pe langa starea de excitare fizica, ne manifestam si emotional prin acest gen de reactii.

Manifestarea tristetii poate, insa, avea si alte cauze. O pot resimti a femeile care au fost abuzate sexual in copilarie. Pentru aceste femei, chiar si cea mai buna partida de sex consensual poate declansa inconstient frica. Brotto sustine ca persoana care plange poate simti brusc un sentiment de anxietate, se poate simti singura dupa sex sau poate avea un usor sentiment de vinovatie. “Daca partenerul tau pare suparat dupa sex, discutati despre acest lucru”, sugereaza Brotto.

CITESTE SI: Ce este mai important decat preludiul in timpul sexului, atat pentru femei, cat si pentru barbati

Spune-i: “Pari foarte trista. Ce se intampla?” Daca nu vrea sa vorbeasca, atunci nu insista. Ofera-i o mangaiere ca sa o asiguri ca esti acolo pentru ea. Insa daca aceste stari se repeta aproape de fiecare data, atunci ati putea avea nevoie de sfaturile unui psihoterapeut.

Sursa:ele