De ce să alegi să petreci o zi la realitate virtuală București

Realitatea virtuala este o realitate simulata, un mediu tridimensional construit de computer care poate fi explorat si cu care se poate interactiona cu ajutorul dispozitivelor computerizate – viziere, manusi, casti – care proiecteaza utilizatorul intr-un scenariu atat de realist incat pare ca acesta chiar traieste experienta respectiva.

Realitatea virtuala si realitatea augmentata

Spre deosebire de realitatea augmentata care imbogateste, imbunatateste, „mareste” perceptia noastra despre lume cu o serie de continut digital, realitatea virtuala este captivanta, izoleaza utilizatorul de mediul extern transportandu-l intr-o realitate paralela care il absoarbe complet. Cu realitatea augmentata acest lucru nu se intampla, deoarece nu construieste realitati paralele, ci ne permite sa traim diferit, cu o serie de imbunatatiri suplimentare, ceea ce ne inconjoara.

Realitate virtuala – unde este folosita?

Realitatea virtuala isi gaseste aplicatia in diverse domenii. De la jocuri video la cinema, de la arheologie la medicina, de la turism la sectorul militar. Totul devine posibil si nu exista limite: stai in varful celui mai inalt munte, pilotezi un avion cu reactie, inoti cu rechini, vizitezi Casa Alba sau Zidul Chinezesc si asa mai departe. In realitatea virtuala, nu exista nimic prea periculos sau scump care sa nu poata fi facut.

Realitatea virtuala, ce este si cum functioneaza

Cand vorbim despre realitate virtuala, primul obiect la care ne gandim este vizualizatorul 3D, un dispozitiv in forma de casca sau ochelari care iti permite sa traiesti o experienta senzoriala intr-o lume „paralela”, dar tangibila. In acest domeniu, cele mai mari companii din sectorul tehnologic au preluat conducerea, dezvoltand cateva modele concepute pentru divertisment.

Compania Oculus VR, achizitionata recent de Facebook, a creat o casca – cu microfon si casca integrate – care nu are nevoie de un smartphone. Se numeste Oculus Rift si trebuie conectata la un computer sau la o consola de jocuri video. Dispozitive Oculus vei gasi la frenzyvr.com, o sala de realitate virtuala Bucuresti, unde se pot organiza petreceri pentru copii, adulti si companii.

La razboi sau inapoi in timp cu realitatea virtuala

Realitatea virtuala nu este doar sinonima cu distractia: poate avea si o valoare culturala si informativa. Iti permite sa vizitezi de la distanta expozitii, muzee si situri arheologice – acestea din urma reconstituite in 3D exact asa cum au aparut cu secole in urma. Realitatea virtuala este folosita si pentru a instrui medici tineri care pot, de exemplu, sa simuleze executarea unei interventii chirurgicale robotizate pentru a se familiariza cu sala de operatie. Sau, din nou, poate fi folosita – asa cum se intampla deja in unele parti ale lumii – pentru instruirea soldatilor care invata astfel sa piloteze un tanc sau sa se deplaseze pe teren accidentat fara a parasi cazarma.

Ceea ce am descris sunt doar cateva dintre posibilitatile oferite de realitatea virtuala, care in viitor va atinge un nivel tot mai ridicat de interactivitate si absorbtie.

Realitate virtuala si roboti

Ce legatura are realitatea virtuala cu robotii si robotica? Are ceva de-a face cu asta. Datorita realitatii virtuale, intr-un viitor foarte apropiat, un robot poate invata comportamente noi sau poate executa o serie de comenzi in anumite situatii deosebit de dificile.

Datorita acestui sistem, telecomanda robotilor poate ajuta in toate cazurile in care androidul nu poate face fata unor situatii particulare. De exemplu, daca este un robot de ingrijire, trebuie sa intervenim in situatii deosebit de complexe sau delicate dupa ce sistemul ne-a informat despre ceea ce se intampla. De exemplu, o boala la o persoana in varsta, singura acasa cu un android. De asemenea, prin realitatea virtuala putem invata robotii o serie de comportamente pe care vor trebui apoi sa le indeplineasca independent.

Deci, de ce sa alegi sa petreci o zi cu realitatea virtuala?

Desigur, nu va fi chiar o zi in adevaratul sens al cuvantului, ci o ora sau doua, in functie de cat doresti. Este posibil, ca la inceput sa te simti putin ametit. Trebie sa anunti personalul salii despre orice simti si ti se pare in neregula. Daca totul este bine insa, sa stii ca realitatea virtuala este o imensa distractie.

In primul rand, trebuie sa stii ca te poti detasa de stresul cotidian. Cu totii suntem stresati, mai ales cand avem un job unde sefii ne dau taskuri peste taskuri, unde nu suntem apreciati asa cum trebuie si salariile poate nu sunt cele mai competitive. De multe ori nu avem chef sa iesim in oras sau cu prietenii. Ce putem face? Ne putem relaxa si deconecta cu realitatea virtuala. Fie ca alegem un joc sau o experienta ce consta intr-o calatorie virtuala, acest lucru poate elimina stresul in cel mai placut mod.

In al doilea rand, poti organiza o petrecere. Daca doresti sa organizezi o petrecere mai speciala, diferita de tot ce ai facut pana acum si fara sa faci deranj la tine acasa, atunci o zi cu realitatea virtuala este ceea ce-ti trebuie. Poti alege experiente de echipa si jocuri antrenante. De asemenea, daca ai copil, ii poti organiza celui mic o petrecere aici.

In al treilea rand, iti poti cultiva cultura. La aceasta sala din Bucuresti poti vizualiza expozitii de pictura digitala si multe alte tipuri de opere de arta moderne sau clasice.

Asadar, dupa cum observi, Realitatea Virtuala este o experienta minunata atat pentru distractie, cat si pentru a-ti cultiva propria cultura. Este, de asemenea, o experienta frumoasa si placuta pentru copii. Alege sala din Bucuresti si vei avea servicii impecabile. Daca doresti sa te programezi, ceea ce este obligatoriu, in special in acest context al pandemiei, trebuie sa accesezi site-ul frenzyvr.com. Distractie placuta!