De ce să alegi un proiect casă cu mansardă pentru locuința proprie

O mansarda este o componenta critica pentru structura si bunastarea casei. In caz ca alegi un proiect casa cu mansarda, va trebui sa te asiguri ca el corespunde cerintelor adecvate de spatiu de locuit la mansarda si sa le examinezi cu atentie inainte de a investi in planul casei tale.

  1. Izolatia

Cel mai bun mod de a avea o mansarda care nu permite nici apei sa curga, nici aerului cald sa intre, ar fi bine sa te asiguri  ca mansarda este intretinuta si izolata corespunzator. Cand alegi dintre multitudinea de proiecte case mansarda asigura-te ca ai discutat cu compania de proiectare si constructie acest aspect important.

  1. Etansarea si aerisirea spatiului mansardei

De asemenea, ar fi bine sa te asiguri ca mansarda este sigilata si aerisita. In mansarda ar trebuie sa existe deschideri pentru gurile de evacuare a instalatiilor sanitare, cosuri de semineu, spatiu pentru fire electrice si o usa care ofera acces la acestea.

Daca intrarile si iesirile nu sunt sigilate corect, atunci cand vei porni incalzitorul sau aparatul de aer conditionat, vei cheltui energie inutila.

O mansarda cu aerisire adecvata ajuta, de asemenea, la indepartarea umezelii sau caldurii care se poate acumula. Dupa cum s-a mentionat mai sus, acumularea de aer cald in timpul iernii poate duce la deteriorarea apei. Vara, o mansarda ventilata te va ajuta sa scoti aerul cald din spatiu, ajutand astfel aparatul de aer conditionat sa functioneze mai eficient.

Care este scopul real al unei mansarde?

In afara de scopurile lor structurale, mansardele au si functii utilitare. Podeaua majoritatii mansardelor este umpluta cu izolatie, ceea ce va ajuta sa va pastrati toata casa rece vara si calda iarna.

Un dormitor la mansarda poate fi un spatiu izbitor de unic, cu caracteristici arhitecturale interesante. Avantajele unei camere la mansarda sunt urmatoarele:

Poti alege dintre proiecte case cu mansarda cea care ti se potriveste si te poti bucura de un design unic si interesant al casei tale.