De ce să ne plătim ratele împrumutului la timp?

Viața este o serie de circumstanțe și se întâmplă adesea ca controlul să nu fie în mâinile noastre. Când vine vorba de finanțe și de plata ratelor de credit, atunci riscul constă în incapacitatea de a le acoperi. Nu este neobișnuit, amăgirea că dacă o persoană nu își plătește curentul o va opri, dar dacă nu plătește rata creditului nu se va întâmpla nimic. Din păcate, acest lucru este departe de adevăr și neplata angajamentelor financiare duce la consecințe destul de dificile. În timpul pandemiei, multe instituții financiare și-au ușurat clienții prin anularea de comisioane și dobânzi la creditele restante. Totuși, contribuțiile mai trebuiau plătite. Am menționat deja că există consecințe negative dacă debitorul nu este corect față de firma de credit rapid. Totuși, să vedem care sunt consecințele pozitive dacă ești responsabil pentru contribuțiile tale și le plătești în mod regulat.

Nu veți avea un istoric de credit rău

Un istoric de credit negativ este o consecință foarte neplăcută care poate face imposibilă obținerea unui alt împrumut în viitor.

Dacă întâmpinați obstacole dificile pentru a plăti anumite rate, contactați compania creditoare și explicați, în niciun caz nu ascundeți. Firma de credit îți va acorda cu siguranță câteva zile de grație sau îți va oferi un fel de refinanțare a împrumutului tău pentru a remedia situația în care te afli.

Veți construi o relație loială cu compania dvs. creditoare

Companiile de credite rapide vă pot oferi condiții foarte bune dacă ați luat deja un împrumut de la ei și l-ați rambursat fără complicații. Majoritatea companiilor au termeni promoționali pentru clienții fideli. Cel mai adesea acestea includ rate ale dobânzilor mai mici, comisioane deloc sau minime, o perioadă mai lungă de rambursare cu rate mai mici și multe altele.

Ce să faci dacă știi că vei întârzia cu ratele

După cum am spus mai sus, cel mai bine este să informați instituția financiară. Când o faceți, vă pot oferi un alt plan de plată. Este posibil ca aceștia să îți ofere un nou credit de refinanțare, datorită căruia îl vei putea acoperi pe primul și vei avea o sumă mică de cheltuit.

Mulți oameni și-au pierdut locul de muncă în timpul pandemiei, dar doar temporar. De îndată ce măsurile au fost reduse, aceștia și-au recăpătat locurile de muncă și veniturile. Într-o astfel de situație, opțiunile cele mai bune sunt refinanțare sau amânare.

Cultură financiară înaltă este o necesitate atunci când aveți credit. Trebuie să știi când ce sume plătești, la ce se îndreaptă (principal sau dobândă), care sunt condițiile împrumutului tău, ce se întâmplă dacă ratezi scadența, ce se întâmplă dacă nu poți acoperi rata pentru un întreg luna etc.

Sursă:  crediterapide24.ro