De ce să porți o brățară 10mm Florina mov: tot ce trebuie să știi

Florina sau fluoritul este o piatra cu culori mai mult decat variate si virtuti la fel de diferite in functie de culoarea aleasa. Roz, verde, albastru, galben, mov … Exista o piatra pentru toata lumea! 

Piatra de florina este un cristal antic, care este considerat a fi cel mai colorat dintre toate. Intr-adevar, reflecta intregul spectru cromatic. Cu siguranta, din acest motiv, i s-au oferit intotdeauna atat de multe beneficii. Litoterapia si-a vazut efectele notabile asupra bunastarii fizice si psihologice. In antichitate era considerat „al treilea ochi”, aducand nu doar rationalitate, ci si intuitie. A sedus oamenii de toate varstele cu frumusetea extrema a codurilor sale de culori si varietatea lor incredibila. In antichitate, era deja folosita ca piatra decorativa. Grecii au incrusatt-o on oniecte decorative. In Evul Mediu, a fost poreclita „Floarea de mina”.

Naturalistul Carlo Antonio Galeani Napione a dat numele acestui cristal in 1797. El a numit-o astfel din latinescul „fluere” care inseamna „curge”. Aceasta alegere are cu siguranta o legatura cu faptul ca acest cristal are un punct de topire extrem de scazut. Piatra de florina este cea mai importanta dintre toate fluorurile naturale. Bogatia culorii sale a facut-o dintotdeauna o piatra fascinanta. Acest mineral primise alte nume inainte de a fi numit florina. A fost numit „Spatum vitreum” sau „Calx fluorata”. In industrie si comert, este numit si Spathfluor.

Este o piatra semitransparenta, una dintre cele mai stralucitoare. Cand este perfect pura, nu are culoare. Sunt diverse elemente care promoveaza pigmentarea care ii confera culorile sale frumoase. Cele mai frecvente nuante ale sale sunt verde, mov, albastru sau galben. Unele exemplare au benzi bicolore si chiar multicolore. Unele altele sunt cu adevarat exceptionale si magulesc privirea: isi schimba culoarea in functie de lumina. Toate aceste caracteristici, florina este un mineral foarte impresionant.

Florina se spune ca ofera protectie pentru psihic, mai ales daca porti o bratara 10mm Florina mov. Ofera claritate intelectuala si usurinta de concentrare. Estompeaza tulburarea si instabilitatea. Ajuta la reducerea dificultatilor de invatare. Promoveaza dezvoltarea in invatare. Ajuta la detoxifierea trairilor emotionale. Calmeaza temerile si reduce stresul. Este un mare ajutor pentru cei care doresc sa se elibereze de blocaje psihologice, sentimente de stagnare si inertie. De asemenea, ofera incredere in viitor. Amelioreaza furia si este eficienta impotriva starilor de tristete. Este o piatra ideala pentru meditatie, deoarece aduce seninatate si calm. Florina este recomandata in cazurile de manipulare psihica sau influente mentale nedorite. Actioneaza asupra aurei prin stabilizarea si purificarea acesteia. Piatra a bunastarii, absoarbe energiile negative care duc la stres, cum ar fi stresul electromagnetic. Are un efect benefic asupra armoniei corpului prin curatarea, purificarea si disiparea a tot ceea ce nu este armonios.

Piatra de florina risipeste toate formele de dezorganizare. Este, dintre toate cristalele, cel mai eficient in acest sens. Promoveaza impartialitatea. Permite integrarea energiilor spirituale, cresterea de zece ori a intuitiei, concentrarii. Ofera astfel acces la realitati spirituale superioare. In general, este un adevarat accelerator al trezirii spirituale. Are capacitatea de a conecta mintea individului la gandirea universala si de a uni grupurile in jurul unui scop comun. Prin urmare, este o piatra a progresului la diferite niveluri.

Impotriva haosului, florina structureaza si reorganizeaza viata de zi cu zi, corpurile fizice, emotionale si mentale. Este o piatra care scoate la suprafata toate sentimentele acumulate. Ofera acces la subconstient, oferind astfel posibilitatea de a putea rezolva conflictele psihice ingropate. La nivel psihologic, face posibila punerea in discutie a comportamentelor inradacinate si transformarea lor. Creste increderea in sine si dexteritatea intelectuala. La nivel mental, estompeaza necazurile. Scutureaza idei fixe si iti permite sa scapi de gandurile negre. Ofera acces la o imagine a realitatii mult mai bogata si mai cuprinzatoare. In plus, aduce adevarul in prim plan. Acesta este un mare ajutor atunci cand trebuie sa vii cu o idee sau sa actionezi impartial si obiectiv.

Florina este o piatra cu multe virtuti. Actioneaza pozitiv asupra neuropatiei si problemelor osoase prin intarirea oaselor. Are puteri asupra problemelor pielii. Intareste sistemul venos, splina si dintii. Ajuta la reducerea tensiunii arteriale si a disconfortului. Detoxifica organismul. Intareste apararea imuna care ajuta la starile de disconfort.

Exista, desigur, mai multe tipuri de florina. Fiecare culoare are caracteristicile sale:

Florina verde actioneaza favorabil asupra membranelor mucoase, sinusurilor, impotriva tulburarilor si altor tipuri de sensibilitate. Pentru a purifica aura si a intari sistemul imunitar, se recomanda cu exactitate utilizarea florinei de culoare verde.

Florina mov creste numarul de vise care dau acces la subconstient si care vorbesc simbolic constiintei. Este o piatra de perspicacitate, de mare deschidere. Este ideala pentru cei care cred mult in lumea spirituala.

Florina galbena inspira bucurie, linistire, euforie in viata. Galvanizeaza memoria si calitatile intelectuale.

Florina albastra curata plamanii si usureaza respiratia, fiind astfel ideala pentru a fi folosita cand cineva se confrunta cu viroze. Un sentiment de prospetime te invadeaza acnd tii aproape aceasat piatra. Piatra a expresivitatii si ce promoveaza creativitatea, florina elimina inclusiv problemele cu concetrarea si este ideala pentru ochii obositi.

Florina roz este linistitoare, vorbeste inimilor noastre si ne inconjoara aura cu pace.

Florina alba are mari puteri de deschidere spirituala si psihica. Foarte puternica, deschide chakra a 6-a si a 7-a. Descopera capacitatile extrasenzoriale, sensibilitatea foarte mare si ne impinge sa interactionam cu energiile subtile. Prin urmare, trebuie manipulata cu mare atentie. Poate deschide usa calatoriei astrale.

Dupa cum vezi, florina este o piatra versatila, cu multe calitati. Indiferent in ce culoare o alegem, ne ve fi de mare ajutor la nivel fizic, mental si, purtata ca bratara sau alt tip de bijuterie, va avea si calitati estetice deosebite.