De ce scule şi unelte are nevoie un meşter în construcţii în trusa sa?

Numită generic trusă de scule și unelte, echipamentul de care are nevoie un meseriaș în domeniul construcțiilor este unul consistent. Este vorba de diverse scule și unelte, mai mari sau mai mici, folosite pentru numeroasele sarcini pe care acesta le are de realizat, toate laolaltă fiind esențiale pentru finalizarea unei construcții pe șantier. Dintre acestea, unele sunt absolut indispensabile, unele pot fi înlocuite prin altele, unele sunt electrice, altele manuale. Iată care ar fi cele mai importante scule și unelte din trusa unui meseriaș și cum le poate alege pe cele mai bune.

Scule și unelte indispensabile pentru un meseriaș în construcții

Există câteva scule constructii și unelte așa-zis universale de care niciun meseriaș nu se poate lipsi, însă  există și câteva care pot fi considerate accesorii pentru mai multă protecție și siguranță pe șantier sau pentru ușurarea muncii ori pentru activități specializate. Din prima cateogrie fac parte, fără doar și poate, ciocanul, șurubelnița cu diferite capete, cheia reglabilă, cleștii, dar și mașini de găurit sau de spart sau mașina de înșurubat în cazul în care se dorește ca lucrările să fie realizate cu o mai mare eficiență și rapiditate.

Din categoria accesoriilor absolut utile de care meseriașii au nevoie pentru a lucra în siguranță și pentru a fi protejați în momentul desfășurării unor sarcini dificile fac parte mănușile pentru protecția mâinilor, casca pentru protecția capului sau ochelarii pentru protecția ochilor. De asemenea, este recomandat ca echipamentul de muncă să fie o salopetă lejeră, în care meseriașul să se poată mișca în voie și să beneficieze de protecția de care are nevoie.

Cum alegi sculele și uneltele necesare pentru proiectele de construcție?

Pentru a crea trusa de scule perfectă, fără a fi nevoie să faci eforturi financiare mai mari decât ai fi capabil, dar în același timp să beneficiezi de o calitate mare a echipamentului de lucru, este indicat să achiziționezi uneltele și sculele în momentul în care ai nevoie de ele, nu să le achiziționezi doar pentru a fi acolo, cu riscul să nu le folosești măcar. Evită sculele și uneltele ieftine, iar dacă ai nevoie de echipamente profesionale, pe care să le folosești cât mai mult timp și într-un mod cât mai eficient, alege utilaje cu motor honda pe care să le folosești în scopurile propuse. Ține cont de calitate, de scopul în care au fost acestea realizate, dar și de modul în care le poți folosi astfel încât să faci ca sarcinile de lucru să fie cât mai repede și mai bine realizate.