DE CE SE INGRASA OAMENII CASATORITI

Casatoria vine la pachet si cu kilograme in plus, pe langa fericirea si implinirea sufleteasca. Aceasta este concluzia unui studiu publicat in The Journal of Family Issues.  Sociologul Jay Teachman, de la Western Washington University, a examinat datele de la National Longitudinal Study of Youth, scrie Scientificamerican.

Teachman a urmarit indicele de masa corporala, IMC, o masura a obezitatii, de la adolescenta pana la varsta mijlocie si a analizat relatia dintre IMC, starea civila si schimbarile in starea civila. S-a dovedit faptul ca traiul fara partener este asociat cu un IMC mai mic, comparativ cu persoanele casatorite si cuplurile care traiesc împreuna.

Exista mai multe motive pentru diferenta de greutate dintre persoanele singure si cele casatorite. De exemplu, barbatii si femeile casatorite pot fi mai putin preocupati de greutatea lor corporala deoarece nu mai cauta în mod activ un partener.

In plus, oamenii casatoriti au mese regulate, ceea ce duce, eventual, la mai multe mese. Cei care sunt vaduvi sau care au trecut printr-un divort pot pierde in greutate din cauza stresului. In timp ce această veste nu poate fi buna pentru persoanele casatorite, cele singure se pot bucura macar de o greutate mai mica.

Sursa text: Smart woman