De ce se rusineaza femeile in timp ce fac dragoste?

Desi traim in secolul 21, exista multe subiecte… interzise, mai ales in randul femeilor si, mai ales, atunci cand vine vorba despre sex. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, urmasele Evei nu sunt la fel de comunicative precum descendentii lui Adam in ce priveste actul sexual. Iata care sunt cele cinci lucruri de care multe femei se rusineaza in timpul unei partide de amor.

Chiar daca sunt mai vorbarete si mai „barfitoare” decat barbatii, femeilor din din secolul 21 inca le este greu sa discute despre propria viata sexuala, chiar si atunci cand cand sunt intr-un grup restrans! Iata care sunt cele cinci lucruri de care multe femei se rusineaza in timpul actuului sexual, conform femalefirst.co.uk:

CITESTE SI:De ce femeile prefera sexul cu acelasi tip de barbati? Afla motivul

1. Sa dezvaluie ce isi doresc! Cand vine vorba despre startul unei nopti fierbinti sau vor sa incerce o noua pozitie, femeile prefera sa-si ascunda dorintele. Motivul? Nesiguranta,  teama de a nu fi considerate prea libertine sau pur si simplu sunt convinse ca partenerul trebuie sa preia initiativa. N-ar strica, insa, daca urmasele Evei ar prelua „conducerea” uneori: ar arata ca sunt puternice si chiar i-ar surprinde plavut pe partenerii lor.

2. Sa isi arate corpul in intregime! Pentru ca nu se simt confortabil atunci cand sunt privite din cap pana in picioare, multe dintre femei prefera sa faca amor cu lumina stinsa. Cred, astfel, ca partenerul nu va vedea cele cateva fire care au fost omise la sesiunea de epilat sau celulita care incapataneaza sa ramana pe coapse ori sanii care si-au pierdut din elasticitate… Prea multe griji care le impiedica sa se bucure pe deplin de actul sexual. Nimeni nu este un manechin, nici macar partenerul! Cu siguranta, si el ar avea ceva de ascuns!

3. Libidoul scazut. Stres, alimentatie necorespunzatoare, depresii, aparitia copiilor, probleme de sanatate… sunt doar cativa factori care determina lipsa dorintei sexuale la femei, potrivit aceluiasi studiu. Probleme reale care nu ar trebui neglijate, ci discutate cu partenerul de viata si tratate sub supravegherea specialistilor atunci cand este cazul.

4. Sexul oral este, iar, unul dintre tabuurile secolului 21. Si nu ne referim la disponibilitatea femeilor de a darui, ci la cea de… a primi. Ingrijorate de felul in care arata in zona intima, reprezentantele sexului frumos sa-si lase partenerii sa se apropie prea tare. Iar din momentul in care se intreaba ce miros, gust sau alte detalii vor remarca partenerii, actul sexual e unul compromis.

CITESTE SI: 7 lucruri gresite pe care barbatii le fac in pat

5. Punctul G este un mit! Multe femei mimeaza orgasmul si ascund acest lucru de teama sa nu raneasca orgoliul barbatului de langa ele. Insa lipsa orgasmului este un motiv de frustrare, care poate duce la sfarsitul unei relatii. Conditia poarta si un nume – anorgasmia – si este o problema comuna si suparatoare pentru multe dintre urmasele Evei. 

 

Sursa: one