De ce vrea GIGEL sa se faca PARLAMENTAR

Suntem convinsi ca va mai aduceti aminte de bancurile in care un personaj, de obicei de la scoala primara, este intrebat de parinti, rude sau cadre didactice in legatura cu meseria pe care vrea sa o aleaga atunci cand va creste. In concordanta cu ultimele miscari din Parlament am incercat sa ne imaginam si noi un astfel de dialog.

Astfel, Gigel este intrebat de invatatoarea sa ce vrea sa se faca atunci cand va creste mare, iar micutul ii raspunde fara sa stea pe ganduri: Parlamentar! De ce mai Gigele ?, isi continua chestionarul, intrigata, invatatoarea.

Si atunci Gigel al nostru incepe sa turuie, ca o moara stricata, un plan de cariera bine pus la punct de la inceput si pana la varsta pensionarii.

“Pai in primul rand lumea te iubeste, te alege si se lasa prostita de toate minciunile pe care le spui numai sa dea bine. Apoi, daca ajungi la Parlament, ai o gramada de facilitati si poti sa faci o gramada de prostioare, iar daca nenea procurorii de la DNA pun ochii pe matale e simplu: scoti o sticluta de mir si o carticica de rugaciuni de la bunica si scapi, asta daca nu ai pile la partidul aflat guvernare.

Sau daca faci o vreo nefacuta iti poti lua, preventiv, cetatenia din Ungaria, si fugi la nenea Viktor Orban care o sa te apere pe motiv de rasism! Si, in plus, daca reusesti sa faci schema asta de vreo cateva ori, te alegi si cu o pensie babana. Ca sa nu mai punem la socoteala ca la Parlament te poti odihni in voie, te poti juca la tableta sau efectiv sa nu faci nimic cat este ziulica de lunga sau sa chiulesti cand ai chef si fara absente. Si mai este si jocul ala frumos cu bilutele albe si negre pe ascuns! Pai, doamna invatatoare, cine nu si-ar dori o astfel de meserie in care poti sa-i ajuti inclusiv pe ai tai numai sa stii sa fentezi un pic pe nenea inspectorii de la ANI”, conchide micutul Gigel.

Sursa foto: jurnalul.ro