De INVIERE, RADU MAZARE a fost primit cu aplauze in campusul Henri Coanda si cu diploma de “cel mai curajos primar”

RADU MAZARE

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost intampinat, sambata noapte, in campusul social Henri Coanda, din municipiu, de peste o suta de persoane care l-au aplaudat si imbratisat inaintea slujbei de inviere la care edilul participa, el primind si o diploma pentru “cel mai curajos primar”.

Mazare a ajuns in campusul social cu un jeep, cu mai putin de o jumatate de ora inainte de miezul noptii, fiind imbracat in cunoscutul sau costum de culoare kaki si purtand o bereta rosie, el fiind imtampinat cu aplauze de cele peste o suta de persoane care i-au scandat numele si s-au imbulzit sa dea mana cu el si sa-l imbratiseze. Edilul a primit o diploma de “cel mai curajos primar” de la o tanara blonda, care purta o bereta rosie, asemanatoare celei purtate de Mazare, transmite corespondentul Mediafax.

Inaintea intrarii in biserica, primarul Radu Mazare a declarat ca a venit cu crucea data de catre Arhiepiscopul Tomisului atunci cand a inaugurat cartierul social si a spus ca va continua sa construiasca acest cartier, anuntand astfel ca intentioneaza sa realizeze si partea a doua a acestuia.

“Am sa fac si partea a doua, chiar daca sunt multi dusaani care nu vor sa-l fac. Am sa ma rog sa fie liniste in tara asta ca sa putem construi si pentru oamenii amarati”, a spus Mazare.

Milioane de romani au luat Lumina Sfanta. Afla aici detalii

La miezul noptii, la scurt timp dupa edilul Constantei, la biserica din cartierul social Henri Coanda au sosit fratele primarului, Mihai Mazare, si fiul sau, Raducu.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a mers la biserica din campusul social Henri Coanda asa cum promisese la inceputul acestei saptamani. Primarul Constantei declarase marti ca daca va ramane in libertate, avand in vedere ca vineri urma sa se judece contestatia DNA la inalta Curte de Casatie si Justitie, atunci in noaptea de inviere va merge la campusul social Henri Coanda, cel pentru care este cercetat de procurorii anticoruptie.

“Daca Dumnezeu o sa vrea, atunci am sa merg la inviere, unde am fost si anul trecut, in cartierul pentru saraci, la biserica. Cartierul pentru care sunt acuzat”, afirmase atunci Mazare.

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale “Henri Coanda” -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Uite ce l-a convins pe Mazare sa se spovedeasca

Cei doi au fost eliberati din arestul politiei Capitalei miercuri seara, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, la momentul respectiv decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie nefiind definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

Vineri seara, instanta suprema a decis definitiv ca Radu Mazare sa fie cercetat in continuare in libertate, respingand astfel recursul DNA fata de controlul judiciar dispus in cazul edilului.

Primaria Constanta a finalizat in vara anului trecut cartierul de locuinte sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent si premierul Victor Ponta.

Cartierul Henri Coanda este format din 17 blocuri, care au 906 locuinte – 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu doua camere si 171 de apartamente cu trei camere. in cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ sapte milioane de euro.

La Constanta, Sfanta Lumina a fost adusa din largul Marii Negre de catre Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a tinut apoi Slujba invierii la Catedrala Arhiepiscopala, intr-o zona in care se gasesc ruinele vechii cetati a Tomisului.

in jurul orei 23.30, in prezenta a sute de credinciosi, IPS Teodosie a sosit cu o salupa, din largul Marii Negre in zona falezei Cazino din municipiu, Lumina Sfanta fiind apoi purtata in procesiune la altarul de vara din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiat Canonul invierii, urmat de Sfanta Liturghie.

Ceremonia a fost similara celei organizate in ultimii ani la Constanta, diferenta fiind ca de aceasta data slujba a fost oficiata la Catedrala Arhiepiscopala, si nu pe malul marii, dupa ce sinodul Bisericii Ortodoxe a cerut sa nu mai fie organizate slujbe acolo unde nu exista un altar sfintit.

Duminica, de Sfintele Pasti, incepand cu ora 12.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscuta sub numele de “A doua inviere”, in timpul careia Sfanta Evanghelie va fi citita in 12 limbi de circulatie internationala, dupa numarul apostolilor.

La ora 18.00, la Casa de Cultura din Constanta este programat traditionalul Concert pascal, sustinut de catre Corala barbateasca “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.