De la 1 aprilie vom vorbi mai mult la telefon: scad tarifele!

Pe langa valul de scumpiri care ne asteapta de la 1 aprilie, primim si o veste buna din partea autoritatilor: scad tarifele la telefonie, atat la cea mobila, cat si la telefonia fixa.

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) operatorii telecom vor practica, de la 1 aprilie, tarife de interconectare reduse. In cazul telefoniei mobile acestea scad de la 3,07 eurocenti/minut la 0,96 eurocenti/minut, iar in cazul telefoniei fixe de la 0,67 la 0,14 eurocenti/minut.

Citeste si: DISPAR TARIFELE DE ROAMING IN 2015

Tarifele de interconectare sau de terminare a apelurilor in alta retea sunt platite intre operatori pentru convorbirile clientilor in afara retelei la care sunt abonati sau au cartela prepaid. Acest pret se regaseste in tariful perceput clientului care initiaza apelul.

ANCOM spune ca reducerea a fost agreata de Comisia Europeana.

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toti furnizorii de retele din Romania identificati cu putere semnificativa pe pietele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile: 46 de furnizori de retele fixe si 6 furnizori de retele mobile.

Sursa foto: capital.ro