De necrezut! AVIOANELE donate de ION TIRIAC pentru transplanturi sunt si azi in hangar

De necrezut! Desi ION TIRIAC a donat Ministerului de Interne,  inca de la inceputul anului, doua AVIOANE de tip turbo pentru TRANSPORTUL ORGANELOR, aeronavele sunt blocate in hangar.

Agentia Nationala de Transplant este nevoita sa TRANSPORTE ORGANELE cu TAROM, desi exista doua AVIOANE TURBO care ar ajuta enorm aceasta institutie, scrie ziarulring.ro.

Citeste si: ION TIRIAC A DONAT INSPECTORATULUI DE AVIATIE UN AVION TURBOJET PENTRU MISIUNI UMANITARE

Cele doua aparate de zbor au fost donate de omul de afaceri ION TIRIAC la scurt timp dupa accidentul din Muntii Apuseni tocmai pentru a ajuta activitatea de TRANSPLANT, pusa in dificultate dupa distrugerea avionului Scolii Superioare de Aviatie.

“Preocuparea noastra este sa se reglementeze mai repede situatia celor doua APARATE donate de ION TIRIAC Ministerului de Interne pentru TRANSPORTUL DE ORGANE. Desi au fost donate de peste sase luni, acestea inca nu pot zbura pentru ca sunt probleme cu birocratia, cu pilotii. Sincer sa fiu, acele avioane ne vor ajuta mult in activitatea noastra.

Citeste si: ADRIAN IOVAN: CATI BANI AU PRIMIT MOSTENITORII DE LA COMPANIA DE ASIGURARI

Am inteles ca este o problema si cu instructajul pilotilor, pentru ca cei care vor zbura pe aceste avioane sunt piloti ai Ministerului de Interne. Nu vor mai zbura cei care le-au pilotat pana acum si atunci pilotii de la Ministerul de Interne vor trebui sa faca si ei o scoala. Daca nu au mai zburat pe acest tip de avioane, trebuie sa invete”, a declarat dr. Victor Zota, coordonatorul Agentiei Nationale de Transplant (ANT).

Sursa foto: madrid-open.com