DEAR STUDENT, proiectul sustinut de RARES MANESCU dedicat educatiei pentru dezvoltare

Ieri si astazi, la sediul PRIMARIA SECTORULUI 6 (Calea Plevnei nr. 147 – 149) s-au desfasurat Seminarul Teritorial si Conferinta de Diseminare din cadrul Proiectului DEAR STUDENT, evenimente organizate de Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Serviciul Apel si Asociatia Caritas Bucuresti si sustinute de PRIMARIA SECTORULUI 6, gazda intalnirilor.

Moderatoare au fost Steluta Bogatu din cadrul AMR si Mariana Nitelea, Presedinte Asociatia Centrul pentru Dezvoltarea Democratica CDD, iar printre participanti s-au numarat parteneri ai proiectului, reprezentanti ai institutiilor mentionate, ai Ministerului Educatiei Nationale si reprezentantii autoritatilor locale implicate in proiect, precum si cadre didactice din scolile gimnaziale care au constribuit la buna derulare a activitatilor.

CITESTE SI: RARES MANESCU SPRIJINA PROIECTELE CARE PROMOVEAZA EDUCATIA IN SECTORUL 6

„Investitia in educatie este cea mai eficienta activitate pe care o pot realiza institutiile publice pentru tanara generatie. Atragandu-i pe elevi in proiecte care ii vor dezvolta si ii vor forma, rezultatele nu vor intarzia sa apara. In SECTORUL 6, ne-am implicat in organizarea a 3 targuri pentru firmele de exercitiu, am sustinut proiectul Ambasadei Austriei, prin care a fost infiintata o’SCAR, prima scoala comerciala din Bucuresti si am sprijinit initiativele care isi propun sa aduca scoala mai aproape de viata reala. Am colaborat cu societatea civila si cu parteneri privati pentru a dezvolta acele aptitudini ale elevilor care le sunt de folos in viata de adult”, a declarat RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6.

Intalnirile au cuprins prezentarea Campaniei DEAR, cu exemple ale activitatilor si proiectelor desfasurate de scolile implicate in proiect, rezultatele obtinute, precum si un schimb de experienta pe teme DEAR cu partenerul european Carabaño Guillermo Tapia, din cadrul Departamentului de Cooperare Tehnica al orasului Córdoba, Spania.

Proiectul „DEAR STUDENT (DEAR) – Dezvoltare Durabila in centrele de educare si retelele actorilor locali interesati, prin conceptul de educatie pentru dezvoltare si crestere a constientizarii”, este implementat in parteneriat cu 13 parteneri si sase tari europene: Bulgaria, Croatia, Italia, Portugalia, Romania si Spania, in perioada 2013 – 2016.

CITESTE SI: INTERVIU RARES MANESCU: DERULAM MULTE PROIECTE PRIN CARE SPRIJINIM EDUCATIA TINERILOR DIN SECTORUL 6

Scopul acestuia este intarirea capacitatii autoritatilor locale pentru a constientiza importanta rolului lor in procesele de dezvoltare durabila a resursei umane din comunitate si in realizarea angajamentelor active ale cetatenilor lor prin incurajarea implementarii conceptului Educatiei pentru Dezvolatrea si Crestere a Constientizarii (DEAR), atat prin educatia formala din scolile primare si secundare, cat si in cadrul politicilor publice.

Proiectul este finantat prin Programul Actori Non-Guvernamentali si Autoritati Locale pentru Dezvoltare (NSA-LA).

Sursa foto: primarie6