DECAPITAREA lui DAVID HAYNES de catre membrii Statului Islamic, condamnata de Consiliul de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat decapitarea britanicului David Haines de catre insurgentii din gruparea Statul Islamic, calificand-o drept o “crima lasa”, relateaza AFP.

“Aceasta crima aminteste tragic de pericolele tot mai mari cu care se confrunta angajatii umanitari in fiecare zi in Siria”, subliniaza comunicatul Consiliului, adoptat in unanimitate duminica de cei 15 membri si care face apel la respectarea personalului umanitar din zonele de conflict.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC a revendicat executia prin DECAPITARE a britanicului David Haines 

Cele 15 state membre “subliniaza inca o data ca Statul Islamic trebuie invins si ca intoleranta, violenta si ura pe care le practica trebuie eradicate”. Consiliul de Securitate mai afirma ca “astfel de acte de barbarie (…) nu fac decat sa sporeasca determinarea” de a mobiliza guvernele pentru a lupta impotriva gruparilor Statul Islamic, Frontul al-Nosra si altor grupari insurgente.

CITESTE SI: Voluntarul David Haines a fost DECAPITAT in fata CAMEREI DE FILMAT. Inregistrarea a fost facuta publica 

De asemenea, Consiliul cere “eliberarea imediata si fara conditii a tuturor celor care sunt tinuti ostatici” de Statul Islamic, al-Nosra si toate gruparile care au legaturi cu al-Qaida. Membrii Consiliului cer tuturor statelor sa coopereze cu Marea Britanie pentru a-i aduce in fata justitiei pe cei responsabili de asasinarea lui David Haines.

Sursa foto: the guardian