Decebal Traian Remes va fi eliberat din inchisoare mai devreme. Fostul ministru fusese condamnat in dosarul „Caltabosul”

Decebal Traian Remes, fostul ministru al Finantelor, va fi eliberat conditionat din penitenciarul Baia Mare, au decis, marti, magistratii Tribunalului Maramures, anunta postul Realitatea Tv.

Remes a fost condamnat definitiv, in luna februarie 2013, la trei ani de inchisoare cu executare dupa ce a fost gasit vinovat de fapte de coruptie in dosarul „Caltabosul”.

Odata cu Decebal Traian Remes a mai fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare si fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, precum si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, care a primit doar un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, anunta Realitatea Tv.

Citeste si: Relu Fenechiu, cercetat de procurori intr-un nou dosar

Ioan Avram Muresan a fost condamnat pentru complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, iar Decebal Traian Remes pentru trafic de influenta, iar omul de afaceri Gheorghe Ciorba a fost condamnat pentru cumparare de influenta.

Din dosarul procurorilor reiese ca in zilele de 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Decebal Traian Remes ar fi acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan.

Banii si produsele alimentare au fost primite pentru a favoriza o firma apartinand fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorba la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea, care se afla in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sursa foto: enational.ro