Decizia cu privire la acuzatiile lui VADIM TUDOR la adresa lui BASESCU in cazul rapirii jurnalistilor, AMANATA

 Judecatoria Sectorului 5 va lua pe 30 octombrie o decizie cu privire la cererea procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de confirmare a urmaririi penale in cazul acuzatiei lui CORNELIU VADIM TUDOR la adresa lui TRAIAN BASESCU  in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak.

Cererea procurorilor a fost discutata pe 7 octombrie la Judecatoria Sectorului 5. Atunci, TRAIAN BASESCU a declarat ca solutia de deschidere a acestui dosar este o palma pentru Romania și ca le-a spus magistratilor ca nu a secretizat nicio foaie din dosar si ca rolul sau a fost acela de a coordona institutiile statului.

CITESTE SI: DECIZIA REDESCHIDERII DOSARULUI RAPIRII JURNALISTILOR IN IRAK, AMANATA PENTRU 21 OCTOMBRIE. UPDATE

“In declaratia mea am spus ca nu am secretizat nici macar o foaie din dosarul rapirii jurnalistilor. Nu era treaba mea partea operativa. Rolul meu a fost sa pun cap la cap toate serviciile, ale armatei, SRI si SIE, pentru a colecta informatiile si a face ca aceastea sa lucreze in aceeasi directie. Nu eu am avut dosarul operatiunilor. El a avut cap de fila SIE”, a declarat BASESCU.

CITESTE SI: BASESCU, despre procesul privind rapirea jurnalistilor: Cea mai penibila situatie in care Parchetul General poate pune Romania

Dosarul a ajuns la Judecatoria Sectorului 5 in urma unei decizii din 6 august a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a stabilit ca aceasta instanta este competenta sa judece cazul, pentru ca TRAIAN BASESCU nu mai are in prezent vreo calitate oficiala.

Sursa foto: libertatea